Je hebt een telefoon of tablet maar welke oplaadkabel heb je nodig?

Vanuit onze klanten hebben wij de vraag gekregen om iets te schrijven over welke oplaadkabel je nou precies nodig hebt. Speciaal hiervoor hebben wij alles op een rijtje gezet, wat zijn de verschillen en welke oplaadkabel heb jij nodig!

Welke aansluitingen zijn er?

De drie meest voorkomende aansluitingen zijn USB-C, Lightning en Micro-USB. We behandelen iedere aansluiting kort zodat je weet wat het verschil is en welk oplaadsnoer jij nodig hebt voor je smartphone of tablet!

GadgetBusiness iphone oplaadkabel MFi

*Van boven naar beneden: Micro-USB, USB-C, Lightning

USB-C

De nieuwste aansluiting is USB-C, deze wordt ondermeer veel toegepast in de nieuwste telefoons. Ook zijn de laatste Macbooks van Apple uitgerust met de USB-C aansluiting. Het voordeel van deze aansluiting is dat er geen boven of onderkant aan zit wat wel het geval is bij de een normale USB aansluiting. Hierdoor hoef je niet te kijken naar hoe je de kabel erin stopt!

Lightning

Alle nieuwe iPhones en iPads van Apple zijn uitgerust met de Lightning aansluiting. Dit is een aansluiting welke alleen Apple gebruikt voor zijn smartphones en tablets. Bij deze aansluiting maakt het ook niet uit hoe je de kabel er in stopt omdat deze aan beide kanten hetzelfde is, ideaal!

Let wel op! Gewoonlijk krijg je bij de aanschaf van een Apple product ook een oplaadkabel welke MFi gecertificeerd is. Dit betekend ‘Made for iPod/iPhone/iPad. Een ‘MFi’ certificatie wordt alleen door Apple verschaft waarmee je er zeker van bent dat de oplaadkabel compatibel is met je iPhone, iPad of iPod. Daarbij is iedere kabel welke MFi gecertificeerd is voorzien van een chip zodat de kabel ook daadwerkelijk compatibel is met al je Apple producten.

Om duidelijk aan te duiden dat de oplaadkabel MFi gecertifieerd is zijn vaak de verpakkingen voorzien van onderstaand logo welke alleen gebruikt mag worden bij MFi gecertificeerde producten.

E-gadget_Ipod_Iphone_Ipad_oplaadkabel_MFi

Micro-USB

Veel telefoons en tablets welke al even op de markt zijn hebben vaak een Micro-USB aansluiting (uitgezonderd de Apple producten). Daarbij wordt de Micro-USB aansluiting veel gebruikt bij onder andere powerbanks en kleine gadgets. Ook zijn de controllers van de Playstation 4 voorzien van een Micro-USB aansluiting. Een nadeel van de Micro-USB aansluiting ten opzichte van de andere aansluitingen is dat deze eenzelfde boven als onderkant heeft. Je moet dus altijd goed opletten hoe je de Micro-USB aansluiting in je smartphone of tablet stopt!

Een oplaadkabel is toch een oplaadkabel?

Er worden tegenwoordig veel oplaadkabels aangeboden van verschillende kwaliteit. Het is dan ook belangrijk om bij de aanschaf van een oplaadkabel goed te kijken wat je nodig hebt en waarvoor je de kabel gaat gebruiken. Allereerst zal er gekeken moeten worden naar welke aansluiting je hebt. Dit zal hoogstwaarschijnlijk USB-C, Lightning of Micro-USB zijn. Ten tweede is het belangrijk de juiste lengte te bepalen, kabel lengtes verschillen van 3 cm zoals bijvoorbeeld de mini-oplaadkabeltjes van Incharge tot 1 meter en langer! Ten derde is het van belang of de kabel van degelijk materiaal gemaakt is, kabels welke veel gebruikt worden zullen vaak buigen. Het is dan ook aan te raden om kabels te kiezen welke een buig test hebben doorstaan. Ten vierde kan bekeken worden of de kabel een keurmerk of certificatie heeft, wil je een Apple oplaadkabel aanschaffen, kijk dan zeker even naar de MFi certificatie!

Wat heb ik nodig?

Natuurlijk is essentieel om te weten welke aansluiting je nodig hebt voor je telefoon of tablet, daarna kan de keuze gemaakt worden. Voor onderweg raden wij de Incharge oplaadkabeltjes aan, deze zijn ideaal voor onderweg om bijvoorbeeld je mobiel op te laden met een powerbank of aan de laptop. Daarbij krijg je er een gratis sleutelhangerring bij voor aan je sleutelbos. Wil je een lange kabel, dan raden wij je de iPhone kabel van T-Phox aan. Deze zijn enorm stevig, breken niet, je krijgt 2 jaar garantie én is MFi gecertificeerd! Tevens zijn deze kabeltjes getest door iCulture, te lezen in onze vorige blog! Voor USB-C heb je twee opties welke wij aanraden. De USB-C naar USB-C, en de USB naar USB-C.

Alle kabels bekijken?