Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Wat is een Micro-USB oplaadkabel?

De Micro-USB aansluiting wordt door bijna alle fabrikanten op Apple na gebruikt. In 2010 is samen met de fabrikanten van telefoons en de Europese Commissie een afspraak gemaakt om éénzelfde aansluiting te gebruiken wat dus uiteindelijk Micro-USB geworden is. Hiervoor hadden alle fabrikanten hun eigen telefoon aansluiting waardoor je enorm veel verschillende soort oplaadkabels nodig had.

Naast telefoons wordt de Micro-USB aansluiting bij veel andere hardware producten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan powerbanks, de controllers van een Playstation 4 en zelfs luchtbed pompen.

Wat is micro-usb

Verouderd en achterhaald

Na 2010 is er een hoop gebeurt en zijn telefoons enorm verbeterd kwa prestaties en mogelijkheden. Ook dient data sneller overgezet te worden en wordt snel laden een standaard. Met de uitvinding van de USB-C aansluiting zijn er langzamerhand alle nieuwere telefoons voorzien van een USB-C aansluiting in plaats van een Micro-USB aansluiting. Zelfs Apple heeft zijn nieuwe MacBooks uitgerust met USB-C aansluitingen. De kans is dus groot dat er in de toekomst nog maar weinig producten met een Micro-USB aansluiting te vinden zijn..

Bekijk hier al onze Micro-USB oplaadkabels, opzoek naar een andere oplaadkabel?

Nog vragen? Stel ze gerust! Check onze contact pagina en stel je vraag.