Wat is een Lightning oplaadkabel?

De Lightning oplaadkabel wordt gebruikt voor alle iPhones, iPods en iPads. De Lightning aansluiting is ontworpen en bedacht door Apple en wordt alleen maar gebruikt door Apple. Toen er afspraken zijn gemaakt om een gezamenlijke telefoon aansluiting te gebruiken heeft Apple niet mee gewerkt wat resulteerde in deze kabel. Het voordeel zou onder andere zijn dat de aansluiting enorm compact is. De Lightning aansluiting is de opvolger van de 30-pin aansluiting welke ook van Apple was maar een stuk breder. Voor de nieuwere iPhones, iPods en iPads was deze aansluiting te groot. Daarom krijg je bij de aanschaf van een nieuwe iPhone, iPod of iPad een Lightning kabel erbij.

MFi

Bij het kopen van een Apple iPhone oplaadkabel zie je vaak MFi op de verpakking staan. Dit staat voor Made for iPhone, iPod en iPad’. MFi is een programma van Apple.

Apple lightning oplaadkabel laadt iPhone op

Lightning aansluiting

De aansluiting van Apple is aan beide kanten hetzelfde. Het maakt dus niet uit hoe je deze in de aansluiting stop.

Bekijk hier al onze Lightning oplaadkabels! Andere oplaadkabel bestellen?

Nog vragen? Stel ze gerust! Check onze contact pagina en stel je vraag.