Apple oplaadkabel

De Apple iPhone kabel is een oplaadkabel welke gebruikt kan worden voor de iPhone, iPod en iPad en heeft een USB naar Lighnting aansluiting. De originele Apple oplaadkabels welke je krijgt bij de aankoop van een iPhone, iPod of iPad gaan vaak kapot. Onder andere door slijtage bij de uiteindes en vandaar dat er naast de ‘originele’ Apple oplaadkabel ook andere fabrikanten Apple oplaadkabels fabriceren. Dit zijn eigenlijk eigenlijk dezelfde kabels maar het verschil zit in alleen in een andere fabrikant.

Lightning aansluiting oplaadlaadkabel

Lightning aansluiting

Apple oplaadkabels zijn voorzien van een Lightning aansluiting en zijn MFi gecertificeerd. Dit betekent dat er in iedere kabel een unieke chip in zit welke ervoor zorgt dat je oplaadkabel altijd werkt na een nieuwe update van Apple, ook oplaadkabels van andere fabrikanten dan Apple mogen nadat zij het MFi programma van Apple hebben doorlopen deze chips in hun Apple oplaadkabels verwerken.

Het is dus zeker niet noodzakelijk dat je een officiële oplaadkabel van Apple aanschaft. Deze zijn vaak erg prijzig terwijl er goedkopere en betere alternatieven zijn. Wel is het aan te raden altijd te controleren of een oplaadkabel MFi gecertificeerd is.

Bekijk hier onze Lightning oplaadkabel! Opzoek naar een oplaadkabel met andere aansluiting?