Wat is een USB-C oplaadkabel?

De USB-C oplaadkabel is de nieuwe standaard als het gaat om telefoon en tablet aansluitingen maar ook zie je dat steeds meer computers en laptops een USB-C aansluiting krijgen. Ideaal want dit betekend dat je straks eigenlijk nog maar een soort oplaadkbabel nodig hebt.

Maar ook bij USB-C oplaadkabels zijn er een hoop verschillende oplaadkabels verkrijgbaar met redelijke prijsverschillen. Waar zit dit verschil precies in? Kwaliteit, materiaal maar ook overdracht snelheid en het aantal ampère wat de kabel aan kan. Hiervoor kun je het artikel over laadsnelheidlezen waar dieper wordt in gegaan op de verschillen hiervan

Wat is een usb-c oplaadkabel?

Makkelijk in gebruik

De USB-C aansluiting is ten opzichte van zijn eigenlijke voorganger de Micro-USB een stuk makkelijker te gebruiken. De USB-C oplaadkabels kunnen namelijk sneller data overzetten en sneller laden. Daarbij is de telefoon aansluiting net zoals de Lightning aansluiting van Apple aan beide kanten hetzelfde. Je hoeft dus niet de aansluiting op een specifieke manier in een contact te steken wat een hoop ergenissen kan voorkomen!

Bekijk hier al onze USB-C oplaadkabels! Andere oplaadkabel kopen?