iPAd kabel

Nieuwe iPad gekocht en nog een opslaadsnoer nodig? Of je oude oplaadkabel gebroken? Dan is het tijd om een nieuwe aan te schaffen maar er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het kopen van een kabel voor je tablet. Wanneer je een iPad hebt moet je deze natuurlijk kunnen opladen maar ook kunnen synchroniseren met bijvoorbeeld je MacBook. 

Welke kabel kies jij voor je iPad?

Apple kabel hetzelfde als een iPAD kabel?

Een iPad kabel wordt ook vaak iPhone kabel, Lightning kabel, iPad snoer of MFi oplaadkabel genoemd. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Een oplaadkabel met Lightning aansluiting is geschikt voor zowel een iPhone als een iPad als een iPod.

Let op, heb je een iPhone ouder dan de iPhone 5, dan heb je een andere oplaadkabel nodig. De iPhone 4 en oudere Apple producten gebruikten hiervoor de 30-pin Apple aansluiting.

mfi gecertificeerd kabel

Je ziet bij Apple kabels vaak ‘MFi’ staan in de omschrijving maar wat betekent het eigenlijk? MFi staat voor Made For iPhone/iPad/iPad wat betekent dat je Apple accessoire compatibel is met je Apple apparaat. Staat er op de verpakking of omschrijving dat je accessoire MFi gecertificeerd is wil dat zeggen dat wanneer Apple de iPhone, iPad of iPhone update bijvoorbeeld je oplaadkabel nog steeds werkt. Wel zo handig, anders zou je voor iedere update een nieuwe oplaadsnoer moeten aanschaffen. Meer lezen over MFi? Lees dan het artikel waar we je alles uitleggen over MFi.

 

Nieuwe oplaadkabel iPad nodig?

iPad opladen

Wanneer je een iPad gebruikt moet je deze natuurlijk ook opladen, zeker wanneer je een iPad veel gebruikt is opladen erg belangrijk. Het opladen van je iPad kan eigenlijk op 2 verschillende manieren. Via een oplaadsnoer welke is aangesloten op een Apple adapter of door middel van een powerbank.

Het opladen van een iPad via een een Lightning kabel gaat over het algemeen het snelste. Indien je adapter ook voldoende stroom geeft is dit de snelste manier om je iPad op te laden. Dit betekent wel dat je in de buurt moet zijn van een stopcontact en een adapter moet hebben. 

Een andere mogelijkheid is om je iPad op te laden met een powerbank. Aangezien een iPad meer stroom verbruikt en een grotere accu heeft dan bijvoorbeeld een iPhone zal je ook een zwaardere powerbank moeten gebruiken. De meeste powerbanks laden tevens ook niet zo snel op als wanneer je dit via het stopcontact zou doen.

Tegenwoordig is het voor iPhones ook mogelijk om je telefoon draadloos op te laden met Qi opladers. Helaas is dit nog niet mogelijk voor iPads dus zullen we het voorlopig moeten doen met oplaadkabeltjes, powerbanks en opladers.

apple oplaadkabel lightning MFi
Welke iPad kabel koop jij?

Een oplaadkabel kopen voor je iPad is stiekem best belangrijk. Hoe meer je gebruik maakt van je iPad des te meer je deze zal moeten opladen. Het is dan ook wel zo handig om een degelijke iPad kabel te hebben welke snel laadt, niet in de knoop gaat, snel synchroniseert en het belangrijkste, niet kapot gaat!

Bij GadgetBusiness.nl vind je verschillende oplaadsnoeren, ook speciale voor je iPad. Van langere kabels tot kabels welke je aan je sleutelbos kunt hangen. En van plastic kabels tot mooie eco-leren oplaadkabeltjes. Super gaaf natuurlijk maar eco-leer is ook nog eens duurzaam en gaat extra lang mee. 

Voor een iPad gebruiker raden wij eigenlijk 2 verschillende kabels aan. Afhankelijk van wat je wensen zijn natuurlijk, wil je een langere kabel, dan is de T-PHOX MFi Lightning oplaadkabel wat. Deze oplaadsnoer is 1 meter lang, MFi gecertificeerd en is aan e uiteindes versterkt zodat de kabel niet snel breekt.

Onze andere aanrader is de inCharge mini oplaadkabel met Lightning aansluiting. Deze is ook verkrijgbaar met eco-leer wat erg duurzaam is maar het mooiste aan deze mini oplaadkabeltjes is dat je deze mee kunt nemen aan je sleutelbos. Zo heb je altijd een oplaadsnoer bij de hand en kun je altijd je iPad opladen en synchroniseren.