iPhone kabel

Nieuwe iPhone gekocht? Of je oude kabel kapot? Dan is het tijd voor een nieuwe iPhone oplaadkabel. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf een nieuwe iPhone kabel. De ene kabel is namelijk de andere niet en er zit er veel verschil in zowel de kwaliteit van de kabels als de prijs.

Helaas zijn de standaard meegeleverde kabels van Apple niet zo geweldig. Wat je wel zou mogen verwachten aangezien deze vrij prijzig zijn ten opzichte van andere iPhone kabels welke je online of in de winkels kunt verkrijgen. Een reden hiervoor is het MFi certificaat en de MFi chip, hier komen we later op terug.

Aangezien de meegeleverde Apple iPhone oplaad snoeren over het algemeen snel kapot gaan zijn er veel Chinese fabrikanten begonnen met het ontwikkelen en fabriceren van hun eigen iPhone oplaadkabel. Maar deze zijn niet perse beter, sommige oplaadkabels hebben namelijk slechtere connectoren, dunnere kabels of juist te dikke en ga zo maar door. Het punt is nu wel duidelijk, er zit veel verschil in alle verkrijgbare oplaadkabels.

Maar wat is nou precies een iPhone kabel? Een iPhone oplaadsnoer is een kabel met een Lightning aansluiting aan de ene kant, en aan de andere kant een USB of USB-C aansluiting. De Lightning connector is een speciaal door Apple ontwikkelde aansluiting welke alle huidige iPhones hebben vanaf de iPhone 5. Hiervoor werd een andere aansluiting gebruikt. Nog geen idee welke aansluiting jij nodig hebt voor je telefoon? Lees dan dit artikel welke oplaadkabel jij nodig hebt voor je telefoon!

Welke kabel kies jij voor je iPhone?

Apple kabel hetzelfde als een iphone kabel?

Een iPhone kabel wordt ook vaak iPad kabel, Lightning kabel of MFi oplaadkabel genoemd. Het komt allemaal op hetzelfde neer. Een oplaadkabel met Lightning aansluiting is geschikt voor zowel een iPhone als een iPad als een iPod.

Let op, heb je een iPhone ouder dan de iPhone 5, dan heb je een andere oplaadkabel nodig. De iPhone 4 en oudere Apple producten gebruikten hiervoor de 30-pin Apple aansluiting.

mfi gecertificeerd

Sinds de komst van Apple accessoires welke niet door Apple zelf gefabriceerd worden heeft Apple het MFi certificaat geïntroduceerd. Alle Apple accessoires met een Lightning aansluiting welke er zeker van willen zijn dat deze compatibel zijn met de iPhone, iPod en de iPad dienen een MFi certificaat te hebben,  deze kan een fabrikant verkrijgen na een zware prodcedure. Zodra deze helemaal doorlopen is kunnen zij de MFi chip in de kabels plaatsen zodat de iPhone kabel altijd compatibel is met Apple producten, ook na updates.

Nieuwe oplaadkabel iPhone nodig?

iPhone opladen

Een iPhone opladen is vrij simpel. Je kan een iPhone kabel in de iPhone steken en de andere kant van de kabel in bijvoorbeeld je laptop en je laad je telefoon op. Laadt je telefoon niet goed op? Dan zou het kunnen zijn dat de kabel gebroken is of dat je kabel niet MFi gecertificeerd is. Wanneer dit het geval is krijg je een melding op je iPhone te zien dat het accessoire niet compatibel is met je telefoon.

Een andere manier van je telefoon op te laden is een powerbank. Hiervoor kun je ook een iPhone kabel gebruiken en werkt hetzelfde als een wanneer je de kabel in bijvoorbeeld een laptop stopt. Wel kan je met een laptop ook data overzetten van je telefoon naar de laptop of andersom.

De allernieuwste manier van je iPhone op te laden is door draadloos op te laden. Het klinkt heel futuristisch maar dat is het ook! Met een Qi-oplader kan je jouw iPhone draadloos opladen. Helaas kan dit wel pas vanaf de iPhone X en nieuwer.

apple oplaadkabel lightning MFi
Welke iPhone kabel koop jij?

De keuze is reuze, maar welke oplaadkabel heb jij dan nodig voor je iPhone? Om je te helpen zijn er een paar dingen waar je op kunt letten bij het kopen van een iPhone kabel. Zo is het volgende belangrijk: Stevigheid van de kabel, Lengte van de kabel, Welke aansluiting heeft de kabel, en is de kabel MFi gecertificeerd?

Stevigheid: Natuurlijk ligt het eraan hoevaak je de kabel gebruikt en hoe je ermee om gaat, neem je de kabel overal mee naartoe? Dan slijt de kabel natuurlijk sneller dan wanneer deze op je nachtkastje ligt. Bedenkt dus goed hoe jij je iPhone kabel gaat gebruiken!

Lengte: Een te korte kabel is nooit fijn, maar soms is een hele kleine kabel ook erg handig. Zo kun je een inCharge kabeltje meenemen aan je sleutelbos. En zo is de T-PHOX MFi iPhone kabel weer wat langer waardoor je deze moeilijker kan meenemen.

Aansluitingen: Check altijd bij het bestellen van je iPhone kabel of je wel zeker een oplaadkabeltje koopt met een Lightning aansluiting, deze heb je namelijk nodig voor een iPhone!

MFi gecertificeerd: Kijk altijd of de kabel MFi gecertificeerd is. Deze kabels zijn over het algemeen wel duurder omdat zo’n MFi chip eenmaal extra kosten met zich mee brengt. Je bent er dan wel zeker van dat je kabel blijft werken na een update van Apple.