Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Welke verschillende soorten luchtbedpompen zijn er?

Als je een luchtbed hebt zonder ingebouwde pomp, zul je deze zelf moeten oppompen. Er zijn diverse verschillende soorten luchtbed pompen waaruit je kunt kiezen. Je kunt de pompen voor een luchtbed grofweg op twee manieren indelen: er zijn elektrische pompen of pompen waarbij je zelf aan de slag moet. In dit artikel zullen we je de verschillende opties met je doornemen.

De meeste pompen kunnen gebruikt worden voor diverse ventielen. De kans is klein dat je een pomp kiest waarmee je je luchtbed niet kunt opblazen. Het is wel verstandig om dit voor de zekerheid even van tevoren te controleren om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan op momenten dat het niet uitkomt. Als je ook opzoek bent naar een luchtbed in combinatie met een luchtbed pomp, lees dan het artikel waar we je uitleggen welk luchtbed jij nodig hebt!

Wat is handiger, een hand- of voetpomp voor een opblaasbed?

Als je een opblaasbed van lucht wilt voorzien, kun je er onder andere voor kiezen om gebruik te maken van een hand- of voetpomp. De keuze hiertussen hangt eigenlijk af van de omstandigheden. Als je in een kleine tent zit en je hebt geen mogelijkheden om je luchtbed buiten op te pompen, kun je beter kiezen voor een handpomp.

kamperen tent slaapzak reizen

Verschillende elektrische pompen voor een luchtbed

Als je kiest voor de gemakkelijke weg om je luchtbed op te pompen, kun je kiezen voor een elektrische luchtbedpomp. Het is hierbij van belang dat je wel de beschikking hebt over stroom. Als je dit niet hebt of als je er niet zeker van bent of dit het geval is, kun je beter kiezen voor een elektrische luchtbed pomp met een oplaadbare batterij. Dit is vaak wel een duurdere optie, maar je grijpt niet mis en dat is ook veel waard!

Je kunt een elektrische pomp vaak op meerdere manieren van stroom voorzien. Je kunt de stekker van deze pomp natuurlijk in het stopcontact steken maar er zijn ook elektrische pompen waarbij je gebruik kunt maken van de sigarettenaansteker in de auto. Bij de Max Pump 2 kun je zelfs de interne accu gebruiken als powerbank voor je telefoon, hoe chil is dat!

Daarnaast is de compacte, lichtgewicht luchtbedpomp die je met een micro-USB kabel aan kunt sluiten op een powerbankde nieuwste ontwikkeling op dit gebied. Deze pomp sluit aan op vrijwel alle zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een luchtbed pomp. Opzoek naar andere outdoor producten? Heb je eenmaal een luchtbed pomp en wil je deze optimaal gebruiken? Lees dan zeker het artikel over hoe je het beste een luchtbedpomp gebruikt!

Even alle luchtbed pompen op een rij? Kijk dan bij al onze luchtbed pompen! Nog vragen? Stel ze gerust! Check onze contact pagina en stel je vraag.