Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Beste manier om een luchtbed pomp te gebruiken

Luchtbed pomp gebruiken op vakantie, thuis of onderweg? Sinds de uitvinding van het luchtbed zijn er eigenlijk al luchtbed pompen, luchtbed pompen in verschillende soorten en maten. Maar alle pompen hebben gemeen dat ze het leven een stukje gemakkelijker maken. In plaats van zelf een luchtbed op te blazen met de mond en heel wat long inhoud kun je met een luchtbed pomp gemakkelijk een luchtbed in een mum van tijd oppompen. Dan wel met de hand, voet of gewoon een druk op de knop met een elektrische luchtbed pomp!

Opblaaspomp

Er zijn diverse luchtbedpompen, waarvan je een onderverdeling kunt maken in een elektrische en geen elektrische luchtbedpomp. Bij geen elektrische luchtbedpomp kun je denken aan een handpomp, waar je met je hand lucht kunt pompen. Of een voetpomp waarmee je doormiddel van je voeten lucht kunt pompen. Aan de andere kant heb je een elektrische opblaas pomp. dit is net wat comfortabeler en fijner in gebruik. Het nadeel aan een luchtbed pomp met accu is wel dat deze vaker wat zwaarder en groter zijn dan een elektrische luchtbedpomp zonder accu. Wil je lekker relaxt genieten en niet veel doen, dan is een elektrische opblaaspomp de beste keuze.

Luchtbed pomp met accu

De Luchtbedpomp met accu is een geweldige uitvinding na de hand- en voetpomp. Met een elektrische opblaaspomp blaas je in een mum van tijd een luchtbed op en ben je klaar om te slapen. Natuurlijk zitten hier wel voor en nadelen aan:

 • Een opblaaspomp met accu is over het algemeen zwaarder
 • Elektrische luchtbedpompen maken meer lawaai
 • luchtbed pompen zijn vaak groter
 • Je blaast een luchtbed sneller op met een elektrische luchtpomp
 • Het scheelt een hoop gedoe en blazen

Er zitten dus zowel voor- als nadelen aan een luchtbed pomp op batterijen. Wanneer je een elektrische pomp dien je vooraf dus goed na te denken wat je precies wilt. Elektrische luchtbed pompen met een accu zijn vaak wat zwaarder en lomper dan bijvoorbeeld een voet- of handpomp. Alhoewel het natuurlijk wel een stuk comfortabeler is. Bij een elektrische luchtbedpomp kun je dus kiezen tussen een opblaaspomp met een stroomkabel eraan of een elektrische luchtbed pomp met accu. Wanneer je gaat kamperen is er vaak geen stroom direct beschikbaar, dan is een luchtpomp met accu dus een stuk handiger. De Max Pump Plus van Flextail Gear is hier bijvoorbeeld de perfecte oplossing voor, deze is compact, licht maar toch krachtig. Wil je de pomp alleen voor thuis gebruiken, dan is een luchtbed pomp met stroomkabel ook een goede optie.

Luchtbed pomp gebruiken op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat is een luchtbed pomp vaak onmisbaar. Of je nu gaat kamperen in the middle of nowhere met een luchtmatras of je zit op de camping aan het strand en je wil je flamingo kunnen opblazen. Eigenlijk komt het nooit uit om iets op te blazen, en dan is een opblaas pomp de ideale oplossing. Na een hele dag wandelen heb je geen zin meer om je luchtbed nog helemaal op te blazen, dan is het fijn om met een druk op de knop je luchtbed op te blazen. Of je opblaasring voor aan het zwembad gemakkelijk op te blazen met bijvoorbeeld een handpomp. Dat is toch net wat minder intensief dan je mond te gebruiken!

Naast het opblazen van luchtbedden, flamingo’s, luchtringen is een luchtbed pomp ook ideaal voor op de terugreis. Waarom zou je nou denken? Veel luchtbed pompen kunnen namelijk vacuüm zuigen, ofwel leeg zuigen. Als je dus bent gaan kamperen en je wilt je luchtbed weer netjes compact meenemen dan je de opblaaspomp ook gebruiken om deze weer leeg te zuigen zodat het weer een klein pakketje wordt zodat je deze makkelijk kunt opbergen. Maar denk bijvoorbeeld ook aan al je kleren die je mee wilt nemen op vakantie. Stel je gaat met het vliegtuig op vakantie en je wilt eigenlijk al je kleren meenemen maar het past niet in de koffer. Dan kun je je kleding in een of paar vacuümzakken stoppen en je kunt zo tot meer dan 50% extra meenemen in je koffer. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel de vacuümzakken leeg kunnen pompen en vacuüm kunnen zuigen. Daar is de luchtbed pomp dan ook ideaal voor te gebruiken. Het is namelijk met de mond eigenlijk niet te doen om een vacuümzak vacuum te zuigen. Voor je het weet loopt deze weer vol met lucht!

Luchtbed pomp compact en krachtig Flextail Gear

Luchtbed pomp gebruiken voor een luchtbed

De naam zegt het al, een luchtpomp voor je luchtbed. Daarom zijn er tegenwoordig ook al luchtbedden met een pomp erin verwerkt. Maar hier zitten wel wat nadelen aan. Luchtbedden met een interne opblaaspomp kun je namelijk niet voor andere doeleinden meer gebruiken. Het is alleen te gebruiken voor het luchtmatras. Daarbij is zo’n ingebouwde luchtbedpomp vaak erg zwaar en waardoor je luchtbed niet meer ideaal is om mee te nemen voor bijvoorbeeld kamperen. Daarom raden wij dan ook altijd aan een los luchtbed te kopen en een losse opblaaspomp. Puur omdat je dan de luchtbedpomp ook voor andere dingen kunt gebruiken zoals vacuümzakken. Maar denk bijvoorbeeld ook aan andere luchtbedden. Als je met een groep weggaat, dan heb je maar een losse opblaas pomp nodig. Dat bespaard ook meteen een hoop geld!

luchtbedpomp gebruiken voor een opblaasboot of opblaas flamingo

Een luchtbedpomp is ideaal en multifunctioneel te gebruiken. Een opblaas bootje voor op een meertje mee te gaan varen blaas je in een mum van tijd op, opblaas ringen voor aan het zwembad, en vergeet zeker je opblaasbare flamingo niet! Ook de veiligheid is belangrijk. Luchtbandjes voor om de armen voor kleine kinderen kun je ook snel en gemakkelijk opblazen. Ieder opblaasbaar object zoals een opblaasboot of opblaasring heeft vaak een luchtgat waar de lucht ingeblazen wordt. Het is dus wel belangrijk dat je altijd de juiste opzet stukken bij je luchtbed pomp geleverd krijgt zodat je ook die ene opblaasbare flamingo kunt opblazen op het strand!

Vacuümzakken

Als je aan een luchtbed pomp denkt denk je niet snel aan vacuümzakken, toch zouden mensen dat vaker moeten doen. Vacuümzakken maken je leven en reis namelijk een stuk gemakkelijk! Met een vacuümzak kun je tot meer dan 50% aan ruimte besparen in je kast, tas of koffer en vacuümzakken zijn nog gemakkelijk in gebruik ook! Met een vacuümzak kun je kleding en andere textiel vacuüm zuigen en zo ruimte besparen. Kleding bevat namelijk ook altijd veel lucht wat allemaal extra ruimte kost. Wanneer je op reis gaat is de ruimte in je koffer of tas vaak erg schaars en daarom moet je er zo slim mogelijk mee omgaan, en dat betekend vacuümzakken!

Vacuümzakken kun je vacuüm zuigen met een stofzuiger, maar wanneer je op reis bent heb je hier niet altijd de beschikking over. Dán komt de luchtbed pomp van pas! De meeste luchtbed pompen kunnen namelijk ook vacuüm zuigen en zo kun je snel en gemakkelijk je vacuüm opbergzakken leeg zuigen. Leg je kleding in een vacuümzak, rits de zijkant dicht, sluit de luchtbedpomp aan en vacuüm zuigen.

FlexBag Vacuümzak met luchtpomp

IPX luchtbed pomp

Een luchtbed pomp is er onder andere om luchtbedden op te pompen, bij thuis gebruik zal deze altijd netjes opgeborgen in de kast staan. Ga je kamperen dan kan het nog wel eens voorkomen dat er een regen bui voorbij komt. Dan is het wel zo handig dat je elektrische luchtbed pomp tegen een spatje water kan. Daar hebben ze bij Flextail Gear in ieder geval rekening mee gehouden. Zo is de Max Pump 2 en Light Pump 2 IPX 7 gekeurd, dit betekent dat ze dompeldicht zijn, laat je dus per ongeluk je pompje in het water vallen, no problemo! De Max Pump Plus is IPX 4 gekeurd. Dit betekend plensdicht, en kan dus een regenbuitje overleven. Meer lezen over IPX, lees dan dit artikel over ‘wat is IPX‘.

Opblaaspomp gebruiken

Eigenlijk wordt iedere opblaas pomp geleverd met verschillende opzetstukken waarvan er altijd wel een past op je luchtbed, vacuümzak, opblaasboot etcetera. Bij het gebruik van de luchtbedpomp is het altijd belangrijk de juiste aansluiting te gebruiken, bij een luchtpomp welke kan opblazen en vacuüm zuigen in ieder geval! Daarnaast wordt het aangeraden om elektrische luchtbed pompen niet langer dan 10 minuten aan een stuk te laten blazen of leeg te zuigen. Dit om overhitting te voorkomen wat kan leiden tot een defecte luchtbed pomp.

Welke luchtbed pomp is het beste?

Er zijn verschillende luchtbed pompen verkrijgbaar en er is dus eigenlijk geen beste pomp, ieder heeft natuurlijk zijn eigen wensen. Wat belangrijk is bij het kiezen van de juiste pomp is dat je er eerst goed over nadenkt waarvoor je de pomp wil gaan gebruiken. Wil je ooit eens een keer een luchtring opblazen, of ooit een keer een luchtbed op blazen dan voldoet een hand- of voetpomp prima. Ga je op vakantie of op reis dan raden we je een elektrische luchtbed pomp aan. Een elektrische luchtbed pomp heeft alleen stroom nodig en de rest gaat vanzelf. Ben je na een lange reis uitgeput, dan hoef je alleen maar een knopje aan te zetten en de rest gaat vanzelf. Flextail Gear heeft 3 verschillende luchtbed pompen. Kijk hier al onze luchtbed pompen om ze te vergelijken!

 • Max Pump Plus

De Max Pump Plus is een compacte luchtbed pomp met accu, je kunt dus meerdere luchtbedden achter elkaar opblazen zonder dat de opblaaspomp verbonden is aan het stroom. Daarnaast kun je de pomp ook gebruiken om vacuüm te zuigen wat erg handig is voor op vakantie!

 • Max Pump 2

De Max Pump 2 is een iets luxere versie van de Max Pump Plus, hij is namelijk iets krachtiger maar hij bevat ook een nood pokerbank. Wat heb je daar nou weer aan? Wanneer je gaat kamperen en je zonder stroom zit kun je bijvoorbeeld je mobiel of camping lamp opladen met je luchtbed pomp zodat je toch nog bereikbaar bent. Ideaal voor de echte avonturier.

 • Light Pump 2

De Light Pump 2 is een pomp voor de reiziger waar echt iedere gram telt, deze elektrische luchtbedpomp heeft namelijk geen accu. Wat een voordeel is als iedere gram telt. Hoe werkt de pomp dan? Simpel, sluit een powerbank aan en de opblaaspomp begint te blazen óf vacuüm te zuigen!

elektrische luchtbedpomp

Luchtbed pomp kopen

Als wij je mogen adviseren zouden wij je een van luchtbed pomp van Flextail Gear willen adviseren. Een luchtbed pomp van Flextail Gear is krachtig, compact en is multifunctioneel. Het assortiment luchtbed pompen bestaat uit de Max Pump Plus, Max Pump 2 en Light Pump 2. Daarbij hebben de deze luchtbedpompen de beste prijs-kwaliteit garantie. Lees gerust de ervaringen van de diverse gebruikers onder onze productpagina’s.

Je kunt een luchtbed pomp eenvoudig en snel via deze site bestellen.

Waarom je voor Gadget Business zou moeten bestellen?

 • Wij bieden een gratis verzending op al onze orders;
 • We hebben zeer korte levertijden;
 • We hebben een soepele retourregeling

Bij GadgetBusiness.nl vind je de drie luchtbed pompen van Flextail Gear, de Max Pump Plus, Max Pump 2 en Light Pump 2. Heb je nog vragen over ons aanbod in opbergzakken of wil je persoonlijk advies neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons ook telefonisch bereiken of via Facebook. Onze vakkundige medewerkers zitten voor je klaar om je (letterlijk) verder op weg te helpen. Uiteraard leveren we ook in België. GadgetBusiness zorgt immers voor spullen waar je grenzeloos plezier van hebt!