Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Kampeer spullen kopen, nieuw of tweedehands?

Kampeer spullen kopen? Voor de eerste keer kamperen kan erg duur zijn.  Je moet allerlei spullen aanschaffen en je wilt ook nog een beetje kwalitatieve spullen zodat je droog kunt slapen en je tent niet weg waait bij een beetje regen en wind. Op een aantal kampeerspullen kun je ook prima besparen door deze tweedehands te kopen. Er wordt namelijk genoeg tweedehands aangeboden wat zo goed als nieuw is en gemaakt is van goede kwalitatieve materialen.

Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij het aanschaffen van tweedehands kampeerspullen. Ook zijn er kampeer producten welke je beter nieuw aan kunt schaffen. In dit artikel geven we je wat tips waar je op kunt besparen bij het kopen van kampeer spullen en waar je op moet letten bij het kopen van tweedehands kampeerspullen.

kampeer spullen in auto gadgets

Nieuw

Natuurlijk kun je alles nieuw kopen maar dit kan een dure aangelegenheid worden. Toch adviseren wij om onder andere luchtbedden en slaapzakken nieuw te kopen. Een luchtbed is namelijk toch iets persoonlijks, wat ligt lekker, wat niet? Tevens breng je waarschijnlijk 1/3 van je vakantie door op je luchtbed, dus zorg dat deze naar wens is!

Een nieuwe slaapzak is ook meer hygiënisch dingetje. Bij het kopen van een tweedehands slaapzak weet je nooit precies wat er mee gebeurd is. Wie weet is de slaapzak meegenomen op een festival en is er van alles mee gebeurt. Daarbij is ventilatie en warmte erg belangrijk bij een slaapzak. Laat je dus goed adviseren en test goed uit!

Tweedehands

Er zijn een hoop spullen welke je ook prima tweedehands kan kopen, denk hierbij aan toch wel het belangrijkste, de tent. Een campingtafel, kampeer stoelen en bijvoorbeeld een kampeer gasstel. Je vindt op tweedehands websites genoeg van dit soort spullen. Natuurlijk is het wel verstandig om ze te gaan bekijken en te checken of alles compleet is en goed werkt. Ook niet onbelangrijk is dat je weet hoe het werkt of op moet zetten. Het verschil tussen een nieuwe of tweedehandse kampeertafel of gasstel is toch vaak dat er op de tweedehandse wat krasjes zitten van het reizen. Maar wanneer je zelf gaat kamperen zullen deze er ongetwijfeld ook op komen. Het zijn tevergeefs gebruik producten. Bespaar dus een hoop met deze artikelen tweedehands aan te schaffen!

kamperen tent reizen

Wat heb je nodig bij een eerste keer kamperen?

We hebben al een dingen aangeven wat je nieuw een tweedehands kunt kopen, toch is een korte checklist met de belangrijkste kampeerspullen wel zo handig!

Natuurlijk zijn er nog een hoop andere benodigdheden maar dit zijn de echte belangrijkste spullen welke je nodig zult hebben tijdens kamperen. Wil je een uitgebreide checklist hebben voor kamperen? Check dan zeker even het artikel met de kampeer checklist! (https://www.gadgetbusiness.nl/kennisbank/checklist-voor-kamperen/)

Handige gadgets en hebbedingetjes voor op reis

Naast de broodnodige kampeerspullen heb je ook nog een aantal artikelen welke het kampeer leven een stukje gemakkelijk maken.

Niet de belangrijkste dingen maar wel enorm handig wanneer je op reis gaat. Als je gaat reizen heb je meestal namelijk maar een beperkte bagage ruimte. Of je nou per auto, vliegtuig, per fiets of te voet gaat. Iedere centimeter en gram telt. Wanneer je ruimte wilt besparen op een slimme manier en die fijne trui gewoon mee wilt nemen zijn vacuümzakken de oplossing. Bespaar gemakkelijk tot 50% aan bagage ruimte! Om die vacuümzak vacuüm te zuigen heb je wel een stofzuiger nodig (welke niet altijd overal aanwezig is). Daarvoor hebben we dan weer een mini luchtbed pomp welke al verkrijgbaar zijn vanaf 70 gram. Deze kun je niet alleen gebruiken voor de vacuümzakken maar hiermee bespaar je ook nog eens wat energie door je luchtbed automatisch op te laten blazen. Ideaal toch!

Wat verder nog handig is, is een all-in-one tool. Wat bedoelen we hier precies mee? Hier bedoelen we letterlijk mee wat er staat. Een alles in een gadget, een soort zakmes waarmee je van alles kan. Tijdens het kamperen kunnen er allerlei dingen gebeuren waar je toch op voorbereid moet zijn. Denk bijvoorbeeld aan een schroevendraaier, waar je niet meteen bij stilstaat wanneer je op reis gaat. Maar bijvoorbeeld ook een klein liniaal, bier opener, of vuurstick. Met een multi-tool kun je allerlei onvoorziene dingen toch gemakkelijk oplossen.

multi tool voor kamperen op de camping gadget

En toch iets belangrijks wat eigenlijk ieder mens nodig heeft, wc-papier. Het wordt nog wel eens vergeten en het is zeker geen overbodige luxe als je op reis bent. Zeker als je een keer iets verkeerds gegeten hebt of ziek bent. Dan is het toch fijn om wat wc-papier van thuis bij te hebben!

Nog vragen? Stel ze gerust! Check onze contact pagina en stel je vraag.