Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Waarvoor een powerbank gebruiken?

Na de uitvinding van de smartphones en tablets kwamen er al snel powerbanks op de markt. Vóór het smartphone tijdperk werden gewonen batterijen gebruikt, maar deze paste niet in zo’n kleine telefoon. Daarom waren powerbanks de oplossing. compact en gemakkelijk om mee te nemen en aan te sluiten door middel van een kabeltje. Maar de innovatie van zowel smartphones als powerbanks is laatste jaren erg snel gegaan. Zo is de batterij capaciteit (ook wel mAh genoemd) enorm vergroot en kun je steeds langer doen met je smartphone en powerbank. Met grotere laad capaciteit is de powerbank ook te gebruiken voor meerdere apparaten naast de smartphone, denk hierbij aan bijvoorbeeld tablets en laptops.

Smartphones

Powerbanks worden het meeste gebruikt voor een telefoon. Als je een hele dag je telefoon gebruikt zonder tussentijds op te laden kan het namelijk voorkomen dat je batterij het gaat begeven en je niet meer bereikbaar bent. Voor mensen wie veel moeten bellen of chatten is het dan toch handig om een powerbank bij de hand te hebben. Hiermee kun je toch altijd en waar dan ook je telefoon opladen en gebruiken tegelijkertijd. Hier vind je de meest handige en compactste powerbanks voor jouw telefoon!

telefoon met powerbank

Tablets

Naast de smartphones kwamen ook al snel de tablets. Bijna hetzelfde, alleen een groter scherm wat dus ook meer stroom verbruikt. Wat betekent dat je dus ook meer mAh nodig hebt om een iPad van stroom te voorzien. We raden aan om te kijken naar powerbanks met minimaal 7.000 mAh. Hiermee kun je een tablet zeker een keer van 0 naar 100 opladen. Wil je vaker je tablet volledig kunnen opladen is het toch verstandig om naar een zwaardere powerbank te zoeken!

Laptops

Tegenwoordig kun je enorm krachtige powerbanks kopen voor je laptop. Dat moet ook wel want een laptop vraagt om veel stroom. Om een idee te krijgen, om een laptop volledig op te laden heb je ongeveer 20.000 mAh aan capaciteit nodig. Terwijl een smartphone al vanaf 2.000 mAh voldoet. Dit betekent dat de powerbank voor je laptop dus ook meteen een stuk zwaarder en groter zal zijn dan een kleine powerbank voor je telefoon.Waar je ook rekening moet houden is de juiste aansluiting. Gelukkig zijn bijna alle nieuwe laptops uitgerust met een USB-C aansluiting. Maar check het voor de zekerheid zodat je de juiste snoer hebt!

Powerbank laptop