Wat is mAh?

De laadt capaciteit van een powerbank voor je telefoon of tablet wordt altijd uitgedrukt in mAh. mAh staat voor Milliampère-uur en wordt gebruikt om de laadt capaciteit aan te geven. mAh drukt uit hoelang de batterij (powerbank) stroom kan geven. Afhankelijk van het apparaat gaat een powerbank sneller of trager leeg. Heb je bijvoorbeeld een telefoon van 1A, dan zou een powerbank van 4000 mAh 4 uur meegaan totdat deze leeg is. Gebruik je een tablet van 2A bijvoorbeeld, dan gaat de powerbank maar 2 uur mee.

Compacte powerbank voor je tablet voor op reis mAh

Hoevaak kan ik mijn telefoon opladen?

Maar hoevaak en tot hoever kan ik dan mijn telefoon of tablet opladen? Dat is toch wel de belangrijkste vraag bij het aanschaffen van een powerbank. Hiervoor is het van belang om te weten wat de interne batterij is van een telefoon op tablet. De meest nieuwe telefoons hebben een interne accu van tussen de 1000 en 3000 mAh. Heb je dus een powerbank van 4000 Milliampère-uur en een telefoon met een interne accu van 2000 mAh, dan zou je in theorie je telefoon 2 keer volledig kunnen opladen. In praktijk blijkt dat theorie niet altijd helemaal klopt. Er is namelijk stroomverlies. Je telefoon verbruikt namelijk tijdens het opladen ook stroom. Zowel de powerbank als telefoon worden normaal gesproken warm tijdens het opladen. We raden dus aan om bij het kopen van een powerbank 20% van de totale laad capaciteit eraf te halen. Dus stel je koopt een powerbank van 4000 mAh, dit wordt 3200 mAh, dus je kunt er ongeveer 1,6 keer een telefoon volledig mee opladen. Om een idee te krijgen. Een iPhone 7 heeft een interne accu van 1960 mAh. Wanneer je een nieuwe telefoon of tablet koopt is het dus ook aan te raden even te checken hoeveel Ampere de interne accu heeft.

Bekijk hier onze powerbanks!