Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Waar moet je op letten bij het kopen van een camping lamp

Je gaat binnenkort kamperen en je bent opzoek naar een camping lantaarn maar welke moet je kiezen? Er is enorm veel keuze, opties en groot verschil in prijs maar welke camping lantaarn is perfect voor mij? In dit artikel gaan we de belangrijkste punten af om opzoek te gaan naar de perfecte camping lantaarn. Iedereen heeft namelijk zijn eigen wensen. We hebben 6 belangrijke punten waar we naar gaan kijken bij het kiezen van de camping lantaarn.

  • Afmetingen
  • Gewicht
  • Multifunctioneel
  • Aantal Lumen
  • IPX gekeurd?
  • Accuduur

Het is verstandig vooraf goed te bedenken waarvoor je de camping lantaarn wil gaan gebruiken. Wil de lamp gebruiken als tafellamp tijdens het eten of kaarten? Voor noodgevallen? Of misschien wel als tentlamp in de nok?

Aantal Lumen

Een van de belangrijkste dingen bij een camping ‘lantaarn’ is toch wel de hoeveelheid licht. Natuurlijk verschilt het per persoon hoeveel licht de lamp moet geven. Lumen staat voor de hoeveelheid licht, dit werd vroeger uitgedrukt in Wattage maar met de komst van LED lampen was dit niet meer kloppend. In het artikel over Lumen wordt er dieper in gegaan op wat Lumen nou precies zijn en hoe je deze kunt vergelijken. Maar wat voor nu belangrijk is, hoeveel licht heb ik nodig en hoeveel Lumen is dit? Afhankelijk waarvoor je de camping lantaarn wil gaan gebruiken kun je het aantal lumen bepalen. Om een idee te geven, voor een potje kaarten aan de tafel is een lamp van 100 lumen ruim voldoende. In de afbeelding hieronder zie je de Helio lantaarn in actie.

camping lantaarn tentlamp

Accuduur

Accuduur is erg belangrijk als je gaat kamperen, je hebt namelijk niet mogelijkheden om op te laden. Het is daarom belangrijk er op te letten wat de accuduur is van de camping lantaarn. Natuurlijk is dit afhankelijk van de lamp zelf. Oudere camping lantaarns welke nog werken op gas of olie zal je bij moeten vullen wat betekent dat je geen stroom nodig hebt. Maar je moet wel een gas of olie mee sjouwen. Wij zelf geven de voorkeur aan lantaarns welke werken op elektriciteit. Het voordeel hiervan is dat je ze gemakkelijk op kunt laden zonder extra gewicht of iets extra’s mee te nemen.

Afmetingen

Kampeerders hebben over het algemeen weinig ruimte om spullen mee te nemen. Gelukkig nemen de meeste camping lantaarns dan ook niet de meeste ruimte in beslag maar er zit toch wel een groot verschil in de afmetingen van camping lantaarns. Lantaarns welke werken op gas of olie zijn sowieso al een stuk groter aangezien de olie of gas ook opgeslagen dient te worden. lampen op accu’s zijn in dat opzicht een stuk compacter.

Gewicht

Naast de afmetingen is het gewicht even belangrijk als de afmetingen. Een camping lantaarn moet namelijk makkelijk te gebruiken zijn en hoe lichter hoe gemakkelijker. Het voordeel van lichte lantaarns is onder andere dat je deze gemakkelijk ergens aan vast kunt klikken of hangen. Zwaardere lampen zal je toch al sneller moeten plaatsen op de grond of een tafel wat de mogelijkheden toch wat beperkt. Tevens is het extra gewicht niet gewenst als je bijvoorbeeld per vliegtuig op reis gaat.

Multifunctioneel

Lantaarns zo multifunctioneel mogelijk zijn in onze ogen het meest handig. Stel je voor dat je anders voor alles wat je gaat doen een andere lamp nodig zou hebben. Dat brengt extra kosten, ruimte én gewicht met zich mee. Onderzoek van tevoren dus goed of je de lamp voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. De Helio camping lamp van Flextail Gear is wat dat betreft een enorm multifunctionele lamp welke je onder andere kunt gebruiken als tentlamp, hanglamp, fietslicht, hikelamp en ga zo maar door. Hoe multifunctioneel een camping lamp is hangt ook vooral af natuurlijk van het gewicht en de afmetingen.

multifunctionele camping verlichting

IPX gekeurd?

Of het echt nodig is dat een camping lamp water- of spatwaterdicht is hangt er natuurlijk van af waar je deze voor gaat gebruiken. Wel is het altijd handig om even te checken wat de IPX waarde is. Natuurlijk is het handig om te weten of je de camping lantaarn buiten kan laten hangen als het ‘s nachts gaat regenen.

Welke camping lantaarn moet ik kopen?

Met bovenstaande aandachtspunten hopen we de keuze iets makkelijker gemaakt te hebben. Welke camping lantaarn perfect voor jouw kampeer avontuur is hangt natuurlijk af van wat je precies gaat doen en wat je wensen zijn. Daarbij is het prijskaartje ook belangrijk. Camping lantaarns zijn verkrijgbaar in alle prijscategorieën, maar voor kampeer artikelen raden we toch altijd aan om kwaliteit te verkiezen boven kwantiteit. Je hebt namelijk meestal geen reserve camping lantaarn bij als je gaat kamperen! Kijk dus goed naar reviews en recensies van de producten. Opzoek naar andere outdoor producten?

Nog vragen? Stel ze gerust! Check onze contact pagina en stel je vraag.