Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Verschil tussen een telefoon oplaadkabel en een tablet oplaadkabel?

Mag je zomaar je tablet oplaadkabel voor je telefoon gebruiken of andersom? Het antwoord daarop is ja! Er wordt geen onderscheid gemaakt in tablet en telefoon oplaadkabels. Het verschil zit juist in de adapter. Een tablet kan over het algemeen meer stroom verwerken dan een telefoon. De hoeveelheid stroom wordt ook wel Ampère genoemd. Maar vergis je niet in de laad tijd van je telefoon of tablet!

Ampère en laad snelheid

De hoeveelheid stroom wordt dus Ampère genoemd. Maar hoe gaat dit in praktik? Stel je gebruikt een  telefoon oplader van 1.0A en je laadt een telefoon op welke 1.0A vraagt. Dan is de laadsnelheid bijvoorbeeld 60 minuten. Heb je een lader van 2.0A en nog steeds dezelfde telefoon met 1.0A dan duurt het laden nog steeds 60 minuten aangezien je telefoon niet meer stroom kan verwerken. Maar gebruik je een telefoon adapter van 2.0A en een telefoon welke 2A vraagt dan kun je wel sneller laden dan 60 minuten.

Het is dus verstandig om op te zoeken hoeveel Ampere je telefoon aan kan en hoeveel Ampere je telefoon of tablet adapter aan stroom geeft. De nieuwere telefoons ondersteunen over het algemeen snel laden dus kun je een zwaardere adapter zeker gebruiken!

Bekijk hier onze oplaadkabels voor je telefoon en tablet!

Nog vragen? Stel ze gerust! Check onze contact pagina en stel je vraag.