Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Waarvoor zijn vacuüm zakken te gebruiken?

Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe handig het is om vacuüm zakken te gebruiken? In het verleden werden deze zakken vooral gebruikt voor professionele doeleinden. Tegenwoordig zijn er steeds meer particulieren die vacuüm zakken gebruiken. Er zijn immers veel doelstellingen waarvoor je vacuüm zakken kunt gebruiken! Als je dit ontdekt hebt, wil je niet meer zonder!

Wat zijn vacuümzakken?

Vacuüm zakken zijn opbergzakken waar je het overtollige lucht uit kunt persen. Deze opbergzakken zijn uitstekend geschikt om kleding, beddengoed of bijvoorbeeld tuinkussens in te verpakken. Deze toepassing heeft zéér veel belangrijke voordelen voor zowel particulier als professioneel gebruik. Het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten bij het aankopen van een vacuüm zak zoals je kunt lezen in een artikel die je elders op de site vindt.

Opbergzak voor kleding van Flextail Gear

De veelzijdige voordelen van een vacuüm zak

Het feit dat er na het vacumeren géén lucht meer in de zak zit, biedt zeer veel handige voordelen. Om een vacuümzak leeg te zuigen heb je wel een stofzuiger, of luchtbed pomp nodig! Het belangrijkste voordeel is ruimte.

Lucht neemt immers ruimte in beslag. Een pakket dat vacuüm is getrokken wordt tot wel 50% compacter door het ontbreken van lucht. Daarnaast zal de zak de inhoud (zoals textiel) beschermen tegen elementen als stof, motten, vocht en vieze geurtjes. Een opbergzak die hergebruikt kan worden is overigens veel minder schadelijk voor het milieu. Het is een duurzame manier van verpakken.

Waar je een vacuüm opbergzak voor kunt gebruiken

Vacuümzakken zijn dus multifunctioneel toepasbaar. Hieronder een aantal toepassingen waarvoor je vacuüm zakken voor kunt gebruiken:

  • Het verpakken van verzendingen door webwinkels en postorderbedrijven;
  • Het opslaan van bed textiel;
  • Het opslaan van kleding voor een specifiek seizoen;
  • Het opbergen van tuinkussens;
  • Het compact verpakken van kleding voor op reis.

Vacuümzakken voor thuis

Vacuümzakken zijn ideaal te gebruiken voor thuisgebruik. Wanneer je ruimte wil besparen of wanneer je bijvoorbeeld je kleding wilt beschermen tegen rare geurtjes, motten en dergelijke zijn vacuümzakken de perfecte oplossing. Met een vacuümzak bespaar je gemakkelijk tot 50% aan ruimte. Ideaal als je bijvoorbeeld in de winter al de zomerkussens van buiten op wilt bergen in de bergruimte. Wat natuurlijk ook handig is om bijvoorbeeld dekens vacuüm te zuigen welke veel ruimte in beslag nemen. Naast kussens en dekens zijn vacuümzakken ideaal te gebruiken voor kleding. Met name winterkleding zoals truien zijn perfect wanneer je ruimte wilt besparen. Bij dikke truien zit er namelijk veel lucht tussen wat je allemaal vacuüm kunt zuigen en waardoor je dus enorm veel ruimte kunt besparen. Dus wanneer je ruimte wilt besparen in je kledingkast, pak dan eerst je dikkere kleding en zuig deze vacuüm met een vacuümzak. Dan heb je de meeste ruimte al bespaard!

Vacuümzakken voor op reis

Naast dat compressiezakken ideaal te gebruiken zijn voor thuis gebruik kun je een vacuümzak goed gebruiken voor op reis. Wanneer je op reis gaat zit je vaak met beperkte bagage ruimte, maar aangezien je toch al je lievelingskleren mee wilt nemen probeer je heel de koffer maar vol te proppen. (Wat meestal niet past) Dan is de vacuümzak dé oplossing. Met een vacuümzak bespaar je gemakkelijk 50% aan ruimte in je koffer. Het enige wat je nog nodig hebt een een vacuümzak leeg te zuigen is een (compacte) luchtpomp. Deze pomp sluit je aan op je vacuümzakken nadat je alle kleding erin gedaan hebt en de zak goed hebt afgesloten. Wanneer dit gedaan is kun je de lucht eruit zuigen en heb je nog maar een klein plat pakketje met je kleding erin. Bijkomend voordeel is ook dat ze niet gaan stinken, er motten bij kunnen komen, of nat kunnen worden!

kleding vacuum gezogen in een koffer

Welke vacuümzakken heb ik nodig voor mijn kleding?

Er zijn tal van vacuümzakken verkrijgbaar voor kleding. Wel zijn er wat dingetjes waar je op moet letten, zo is het belangrijkste toch wel de afmetingen. Hoe groter de vacuümzakken hoe meer er in kan aan kleding natuurlijk. Bedenk wel dat dit voor op reis iets minder handig is. Dan kun je beter meerdere kleine vacuümzakken gebruiken. Verder moet je goed kijken naar het materiaal, is het vaker te gebruiken en kan het tegen een stootje? Verder is het handig om te kijken hoe je de vacuümzakken vacuüm kunt zuigen. En niet dat er maar een mogelijkheid is om de vacuümzak mee vacuüm te zuigen. Zo zijn de Flexbag vacuümzakken vacuüm te zuigen met zowel een luchtpomp als een stofzuiger!

Vacuümzakken kopen

Bij het kopen van vacuümzakken zijn er een aantal dingen waar je op moet letten, in dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van vacuümzakken. Bij GadgetBusiness.nl vind je vacuümzakken van Flextail Gear. Deze zakken gaan lang mee, kunnen tegen een stootje en zijn multifunctioneel te gebruiken! Wanneer je benieuwd bent wat de beste manier is om je vacuümzakken te gebruiken kun je dit artikel nog eens lezen! Wil je vacuümzakken bestellen voor op reis of thuis? Kijk dan bij GadgetBusiness.nl voor al onze vacuüm opbergzakken.