Compressiezakken

Binnenkort op vakantie? Of je kleding kast een beetje opruimen? Dan zou je eens compressie zakken kunnen overwegen. Met deze opbergzakken kun je namelijk gemakkelijk 50% aan ruimte besparen in bijvoorbeeld je koffer of kledingkast. Hoe dan? Eigenlijk kun je hiervoor 2 soorten vacuüm compressiezakken gebruiken. Een opbergzak welke je vacuüm zuigt met een stofzuiger of luchtbed pomp of een compressiezak welke je vacuüm moet oprollen.

Een compressie zak welke je vacuüm moet zuigen met een luchtbed pomp of stofzuiger heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Zo is je opbergzak binnen een mum van tijd vacuüm maar het nadeel daarvan is natuurlijk wel dat je een stofzuiger of opblaaspomp nodig hebt. Een oprolzak is erg handig wanneer je geen stofzuiger of elektrische luchtbed pomp bij de hand hebt. Het nadeel van een oprol compressiezak is alleen dan weer dat deze minder goed lucht eruit kunt rollen.

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het kopen van compressie zakken? Allereerst is het wel zo handig om te weten waar je de zakken voor wilt gaan gebruiken. Wanneer je dit weet kun je bepalen welke afmetingen de zakken moeten zijn. Dan zijn er nog 2 opties, wil je een compressiezak welke je vacuüm kunt zuigen met een luchtpomp of stofzuiger of kies je voor een oprol vacuümzak. Nadat je dit besloten hebt is het alleen nog van belang dat je een stevige compressie zak kiest welke van goede kwaliteit is gemaakt zodat je er langere tijd mee vooruit kan en deze kunt herbruiken.

Hoe gebruik je een compressiezak?

Het idee van een compressiezak is om de lucht uit de zak te halen waardoor je ruimte bespaart. Met dit in het achterhoofd is het gebruik van zulke storage bags dus vrij simpel. Je hebt 2 verschillende soort opbergzakken welke iets anders werken. Een vacuümzak met een ventiel moet je vacuüm zuigen met een stofzuiger of lucht pomp. Een oprol compressiezak daarentegen dien je op te rollen om zo de lucht eruit te laten. Een belangrijke kanttekening wat veel mensen vergeten bij het gebruiken van zo’n zak is dat er bij de afsluitstrip een kleine speling moet zijn om de compressie zak goed af te kunnen sluiten, vergeet dit dus niet!

Compressiezakken voor kleding, tuin textiel, dekbedden en meer

Vacuüm compressiezakken kun je multifunctioneel gebruiken. Zeker wanneer je deze opbergzakken in verschillende maten hebt. De meest voor de hand liggende functie van deze zakken is kleding. Je kan de zakken perfect gebruiken wanneer je op vakantie gaat en je al je kleren in je tas of koffer moeten maar het eigenlijk net niet zou gaan passen. Of je gebruikt de compressiezakken om je winterkleding in op te bergen tijdens de lente en zomer en andersom. Je bespaart dan enorm veel ruimte in je klerenkast.

Maar waar je een compressiezak ook ideaal voor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de tuinkussens van de loungeset of de winter- en zomer dekbed. Tuinkussens nemen altijd veel ruimte in beslag in de schuur evenals bijvoorbeeld een dekbed. Daarom is het zeker de moeite om hiervoor compressiezakken te gebruiken. Je bespaart een hoop ruimte maar tevens kan er ook niks met de kussens of dekbedden gebeuren. Omdat de opbergzak volledig vacuüm is en er dus geen lucht bij kan zul je geen last hebben van geur, schimmel of iets dergelijks.

Vacuümzakken van Flextail Gear
compressiezak gebruiken
49.95

Een handig lichtgewicht luchtmatras voor op reis. Ideaal voor de kampeerder en reiziger waar elke gram telt!

19.95

Je eten langer vers bewaren of vacuüm koken? Met deze 9-delige vacuümzakken set heb je genoeg vacuüm voedselzakken voor je eten. Te gebruiken van -50 graden Celsius tot 121 graden Celsius.

29.95

Een mini luchtpomp, compressor en vacuümpomp in één? Dan heb je ATMOS nodig! Blaas je voetbal op, zuig je voedselzak gemakkelijk vacuüm of bespaar ruimte in je reiskoffer door de lucht eruit te halen.

119.95

Geld besparen? Bestel dan de HYPHEN Combo Deal bestaande uit de draadloze HYPHEN oordopjes met oplaadcase én draadloze oplader welke je kan gebruiken voor de draadloze oortjes maar bijvoorbeeld ook om je telefoon draadloos op te laden!

29.95

Je HYPHEN draadloze oordopjes snel en gemakkelijk opladen? Deze draadloze oplader met Qi-ondersteuning laadt je oortjes, maar alle andere apparaten welke Qi oplaad mogelijkheden binnen no-time op!

89.95

Opzoek naar kwalitatieve draadloze oordropjes tegen een scherpe prijs welke er ook nog eens goed uitzien? De HYPHEN draadloze oortjes hebben vele functies, heeft een lange accu duur en zien er geweldig mooi uit!

29.95

Een compact maar krachtig opblaaspompje voor op vakantie of voor thuisgebruik. Deze luchtpomp werkt op 4 AA batterijen en wanneer deze leeg zijn vervang je deze gemakkelijk en kun je weer door met opblazen. Ook heeft deze pomp een vacuüm zuig functie!

29.95

Op reis maar geen zin om een luchtpomp of stofzuiger mee te nemen? Deze compressiezakken hoef je alleen maar te op te rollen om de lucht eruit te halen!

Verschillende maten

Vacuüm compressie zakken zijn er in tal van verschillende maten, maar welke heb jij nodig? Het feit dat er zoveel verschillende maten zijn is niet voor niks. Voor bijvoorbeeld een dekbed heb je natuurlijk een grotere opbergzak nodig dan bijvoorbeeld een stel T-shirts. Dan voldoet een travel storage bag al prima. Bij GadgetBusiness.nl vind je vacuümzakken van (M) 60×40 centimeter t/m (Jumbo) 120×90 centimeter.

Aangezien de doorsnee koffer een oppervlak heeft van ongeveer 60×40 centimeter zijn compressiezakken met de maat M het beste wanneer je op reis gaat en je een koffer mee neemt. Een Jumbo compressie opbergzak kun je daarentegen perfect gebruiken voor een dekbed.  Tussen de maat M en Jumbo heb je ook nog keuze uit L (80×60 centimes) en S (100×70 centimeter).

Compressiezakken bestellen

Er zijn dus verschillende mogelijkheden wanneer je van plan bent een vacuüm compressie opbergzak aan te schaffen. Bij GadgetBusiness.nl vind je opbergzakken van de merken Flextail Gear en Calorsa in diverse maten. Flextail Gear heeft 2 verschillende afmetingen: Flexbag M en Flexbag S. Calorsa heeft 2 verschillende sets waarvan een set bestaat uit verschillende maten van M tot Jumbo en de andere set uit 8 M oprolzakken.