Compressiezakken

Binnenkort op vakantie? Of je kleding kast een beetje opruimen? Dan zou je eens compressie zakken kunnen overwegen. Met deze opbergzakken kun je namelijk gemakkelijk 50% aan ruimte besparen in bijvoorbeeld je koffer of kledingkast. Hoe dan? Eigenlijk kun je hiervoor 2 soorten vacuüm compressiezakken gebruiken. Een opbergzak welke je vacuüm zuigt met een stofzuiger of luchtbed pomp of een compressiezak welke je vacuüm moet oprollen.

Een compressie zak welke je vacuüm moet zuigen met een luchtbed pomp of stofzuiger heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Zo is je opbergzak binnen een mum van tijd vacuüm maar het nadeel daarvan is natuurlijk wel dat je een stofzuiger of opblaaspomp nodig hebt. Een oprolzak is erg handig wanneer je geen stofzuiger of elektrische luchtbed pomp bij de hand hebt. Het nadeel van een oprol compressiezak is alleen dan weer dat deze minder goed lucht eruit kunt rollen.

Waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij het kopen van compressie zakken? Allereerst is het wel zo handig om te weten waar je de zakken voor wilt gaan gebruiken. Wanneer je dit weet kun je bepalen welke afmetingen de zakken moeten zijn. Dan zijn er nog 2 opties, wil je een compressiezak welke je vacuüm kunt zuigen met een luchtpomp of stofzuiger of kies je voor een oprol vacuümzak. Nadat je dit besloten hebt is het alleen nog van belang dat je een stevige compressie zak kiest welke van goede kwaliteit is gemaakt zodat je er langere tijd mee vooruit kan en deze kunt herbruiken.

Hoe gebruik je een compressiezak?

Het idee van een compressiezak is om de lucht uit de zak te halen waardoor je ruimte bespaart. Met dit in het achterhoofd is het gebruik van zulke storage bags dus vrij simpel. Je hebt 2 verschillende soort opbergzakken welke iets anders werken. Een vacuümzak met een ventiel moet je vacuüm zuigen met een stofzuiger of lucht pomp. Een oprol compressiezak daarentegen dien je op te rollen om zo de lucht eruit te laten. Een belangrijke kanttekening wat veel mensen vergeten bij het gebruiken van zo’n zak is dat er bij de afsluitstrip een kleine speling moet zijn om de compressie zak goed af te kunnen sluiten, vergeet dit dus niet!

Compressiezakken voor kleding, tuin textiel, dekbedden en meer

Vacuüm compressiezakken kun je multifunctioneel gebruiken. Zeker wanneer je deze opbergzakken in verschillende maten hebt. De meest voor de hand liggende functie van deze zakken is kleding. Je kan de zakken perfect gebruiken wanneer je op vakantie gaat en je al je kleren in je tas of koffer moeten maar het eigenlijk net niet zou gaan passen. Of je gebruikt de compressiezakken om je winterkleding in op te bergen tijdens de lente en zomer en andersom. Je bespaart dan enorm veel ruimte in je klerenkast.

Maar waar je een compressiezak ook ideaal voor kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de tuinkussens van de loungeset of de winter- en zomer dekbed. Tuinkussens nemen altijd veel ruimte in beslag in de schuur evenals bijvoorbeeld een dekbed. Daarom is het zeker de moeite om hiervoor compressiezakken te gebruiken. Je bespaart een hoop ruimte maar tevens kan er ook niks met de kussens of dekbedden gebeuren. Omdat de opbergzak volledig vacuüm is en er dus geen lucht bij kan zul je geen last hebben van geur, schimmel of iets dergelijks.

Vacuümzakken van Flextail Gear
compressiezak gebruiken
44.95

De Max Pump 2020 is een multifunctionele elektrische luchtbed pomp. Deze pomp kan zowel opblazen als vacuüm zuigen en weegt maar 150 gram!

34.95

'S werelds kleinste elektrische opblaaspomp verkrijgbaar! Deze Tiny Pump weegt maar 80 gram en blaast met een accu lading 10 luchtbedden op! Bestel snel jouw mini luchtbed pomp.

Lightning kabels

inCharge 6 – Oplaadkabel

14.95

In mini oplaadkabel welke te gebruiken is voor al je elektronische apparaten zoals je iPhone, tablet of portable speaker? De inCharge 6 mini kabel heeft het allemaal in huis!

19.95

De meest universele oplaadkabel verkrijgbaar op dit moment, de inCharge 6 Max. Sluit je iPhone, iPad, Drone, controller of iets anders aan het laad deze in een mum van tijd op!

24.95

Vacuumzakken – Flexbag Pro M – Flextail Gear – 4 stuks 70x50CM Vacuümzakken zijn de ideale oplossing als je gemakkelijk ruimte wilt besparen, of dit nu is voor in je tas, koffer of kledingkast. Het voordeel van vacuümzakken is dat je een hoop ruimte bespaard doordat je alle overbodige lucht uit de zakken zuigt maar...

29.95

Vakuum-Aufbewahrungsbeutel für Reisen und zu Hause! Gehen Sie bald auf Reisen und haben Sie zu wenig Platz im Koffer? Oder wollen Sie im Handumdrehen Platz im Kleiderschrank sparen? Mit den wiederverwendbaren Vakuum-Aufbewahrungstaschen von Flextail Gear sparen Sie ganz leicht 70% Platz in Ihrem Koffer oder Schrank und alles passt problemlos rein. Die Flexbag Pro Vakuumbeutel...

24.95

Vacuümzakken voor op reis en thuis gebruik! Ga je binnenkort op reis en heb je ruimte te kort in de koffer? Of wil je ruimte besparen in de kleding kast? Met de herbruikbare vacuüm opbergzakken van Flextail Gear bespaar je gemakkelijk 70% aan ruimte in je koffer of kast en past alles gemakkelijk. 

29.95

Een complete vacuümzakken opbergset nodig? Deze Flexbag Pro set met 6 zakken bevat de zakken welke jij nodig hebt. Met de Flexbag Pro zakken bespaar je gemakkelijk 70% aan ruimte, ideaal voor thuis of op vakantie!

Verschillende maten

Vacuüm compressie zakken zijn er in tal van verschillende maten, maar welke heb jij nodig? Het feit dat er zoveel verschillende maten zijn is niet voor niks. Voor bijvoorbeeld een dekbed heb je natuurlijk een grotere opbergzak nodig dan bijvoorbeeld een stel T-shirts. Dan voldoet een travel storage bag al prima. Bij GadgetBusiness.nl vind je vacuümzakken van (M) 60×40 centimeter t/m (Jumbo) 120×90 centimeter.

Aangezien de doorsnee koffer een oppervlak heeft van ongeveer 60×40 centimeter zijn compressiezakken met de maat M het beste wanneer je op reis gaat en je een koffer mee neemt. Een Jumbo compressie opbergzak kun je daarentegen perfect gebruiken voor een dekbed.  Tussen de maat M en Jumbo heb je ook nog keuze uit L (80×60 centimes) en S (100×70 centimeter).

Compressiezakken bestellen

Er zijn dus verschillende mogelijkheden wanneer je van plan bent een vacuüm compressie opbergzak aan te schaffen. Bij GadgetBusiness.nl vind je opbergzakken van de merken Flextail Gear en Calorsa in diverse maten. Flextail Gear heeft 2 verschillende afmetingen: Flexbag M en Flexbag S. Calorsa heeft 2 verschillende sets waarvan een set bestaat uit verschillende maten van M tot Jumbo en de andere set uit 8 M oprolzakken.