Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Verschillende soorten vacuüm zakken

Vacuüm zakken zijn een uitstekende oplossing om spullen luchtdicht te verpakken. Er zijn verschillende soorten vacuümzakken. De keuze hiertussen hangt af van de wensen voor het gebruik. Veel mensen zien een vacuüm zak als prima oplossing om etenswaren langer vers te houden maar je kunt deze zakken ook gebruiken als je bijvoorbeeld op reis gaat. Vergeet niet dat je naast een vacuümzak ook iets nodig hebt om de zakken leeg te zuigen, denk hierbij aan een stofzuiger of bijvoorbeeld een elektrische luchtbedpomp!

Steeds meer mensen zien het gemak van vacuüm zakken in. In het verleden werden deze zakken vooral gebruikt voor professionele toepassingen zoals door horecabedrijven voor verpakken van maaltijden en webwinkels of postorderbedrijven die textiel of andere spullen zo plat mogelijk willen versturen. Tegenwoordig ontdekken ook veel particulieren de voordelen van de vacuüm zak voor het verpakken van spullen. Elders op deze website vind je overigens een artikel waarvoor je vacuüm zakken kunt gebruiken.

Keuzemogelijkheden in vacuüm zakken

Als je op zoek bent naar compressiezakken, zal je direct merken dat je diverse keuzemogelijkheden hebt. Er zijn vacuümzakken die je dicht kunt maken met een vacuüm sealer. Veel van deze zakjes zijn voorzien van kleine groefjes waardoor het lucht eruit kan lopen bij het sealen en vacumeren. Daarnaast zijn er ook zakken die niet voorzien zijn van een structuur. Deze zakken zijn vaak alleen geschikt om te sealen en niet om te vacumeren.

FlexBag Vacuümzak met luchtpomp

Vacuüm zak geschikt om te hergebruiken

Als je gebruik maakt van een vacuüm machine wordt in veel gevallen de zak aan de bovenkant dichtgesmolten. Door deze structuurverandering is de zak eenmalig te gebruiken. Na het openen van de zak is deze niet meer te gebruiken en zal deze weggegooid moeten worden.

Er zijn ook vacuüm zakken die wel geschikt zijn om te hergebruiken. Deze zakken zijn met bijgeleverde clips dicht te maken en vacuüm te trekken met een luchtbedpomp of een stofzuiger. Deze vacuüm zakken zijn uiteraard veel meer geschikt voor particulieren. Daarnaast is dit vanzelfsprekend ook een milieu vriendelijkere oplossing.

De meeste vacuüm zakken zijn gemaakt van 4 lagen polyamide polyethyleen. De zakken zijn 100% BPA vrij en zonder weekmakers. Er zit wel veel kwaliteitsverschil in de diverse soorten vacuüm zakken. Wij raden de vacuümzakken van Flextail Gear aan omdat deze een uitstekende prijs-kwaliteitsgarantie hebben. Vacuüm zakken zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen. Om een beeld te geven: voor het verpakken van textiel is 80 X 60 cm een gangbare maat. Wil je vacuümzakken bestellen voor op reis of thuis? Kijk dan bij GadgetBusiness.nl voor al onze vacuüm opbergzakken.