Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Vacuüm opbergzakken gebruiken vakantie

Eindelijk is het dan vakantie, koffers en tassen inpakken en gaan. Natuurlijk wil je wel al je kleren meenemen zodat je altijd de juiste outfit aan kunt doen. Helaas zit je met een té kleine koffer of tas. Dán is een vacuüm opbergzak de oplossing. Met een compressiezak bespaar je gemakkelijk tot 50% aan ruimte in je koffer of tas.

Compressiezak voor op reis

Ga je op reis? Grote kans dat je dan al je kleding in een koffer of tas moeten en met een beetje pech mag je de deze ook nog zelf sjouwen. Naast dat een grote koffer of tas niet altijd mogelijk is is het ook een stuk fijner om een compacte tas of koffer mee te hebben. Deze kun je gemakkelijker mee nemen, tillen, rollen en trekken!

vacuumzakken wintersport jassen en kleding vacuum

Met de auto 

Ga je met de auto? Dan heb je vaak te maken met een beperkte ruimte. Met een compressiezak kun je van tevoren al je kleding al in een vacuüm opbergzak stoppen en leeg zuigen om zo al snel 50% aan ruimte te besparen. Je hebt dan een kleinere tas of koffer nodig waarmee je meer ruimte over houd in de auto. Ga je met de auto op reis? Dan is het verstandig om tassen te gebruiken. Tassen zijn over het algemeen gemakkelijker in een vorm te duwen. Koffers zijn vrijwel altijd vierkant en kun je niet makkelijk ergens tussen stoppen.

Ga je met een caravan of camper? Dan kun je een vacuüm opbergzak ook goed gebruiken voor bijvoorbeeld dekens, kussens en handdoeken. Zou houd je meer ruimte over in de camper of caravan voor bijvoorbeeld eten en kleding!

Met vliegtuig

Ga je op reis met het vliegtuig? Dan is een vacuümzak echt een must-have. Je zit natuurlijk met afmetingen waar je reiskoffer aan moet voldoen. Wil je een grotere koffer meenemen, dan kan dat vaak tegen een meerprijs. Maar waarom moeilijk doen als je alles mee kan nemen in je handbagage!

Leg al je kleding voordat je gaat inpakken in setjes neer en maak een goede selectie met wat je écht nodig zult hebben. Wanneer je dit gedaan hebt kun je alles in een van de vacuüm opbergzakken doen en vacuüm zuigen. Het voordeel hiervan is dat je alles mee kunt nemen in je handbagage en dus geld bespaard. Maar je zult ook niet op je koffer te hoeven wachten na het landen. Je hebt de handbagage koffer al bij de hand dus kunt meteen door. Extra snel dus! Let wel op, ook bij handbagage zit er vaak een limiet aan het aantal kilo’s. Doe dus ook de zware kleren en schoenen aan op de heen en terug reis.

Kamperen

Lekker kamperen en met een tent in de buitenlucht? Je zou het niet meteen verwachten maar ook dan kunnen vacuüm opbergzakken van pas komen. Je zal namelijk ook tijdens kamperen gewoon kleding nodig hebben. Dan zijn compressiezakken voor kleding ideaal om mee te nemen en te gebruiken. Als je gaat kamperen en je neemt een rugtas mee dan wil je dit natuurlijk zo efficiënt mogelijk in delen zodat je geen mega rugzak bij hebt. Door een vacuümzak te gebruiken kun je een hoop besparen waardoor je een kleinere rugzak nodig zal hebben.

kamperen must haves

Hotel en camping

Houd je toch van net wat meer luxe, dan kom je toch al gauw uit bij een camping of hotel. Heerlijk natuurlijk want als je aankomt start meteen je vakantie, alles staat klaar en het is tijd om te genieten. Je kunt je koffer uitpakken en al je kleding in kast leggen. Maar wanneer je terug richting huis gaat en je compressiezakken gebruikt zul je deze ook moeten gebruiken om je koffer weer dicht te krijgen.

Het geluk wanneer je in een hotel of op de camping verblijft is dat er vaak een stofzuiger aanwezig is. Je kunt dus gemakkelijk je vacuümzak meteen vacuüm zuigen als je deze hebt gepakt. Dit betekent dat je geen luchtbed pomp mee hoeft te nemen op reis. Informeer of check van tevoren wel of er een stofzuiger aanwezig is welke je kunt gebruiken natuurlijk!

Terug reis met een vacuüm opbergzak

De terug reis is vaak toch wat minder leuk, na een leuke tijd moet je weer huiswaarts wat ook betekend dat je je tassen en koffers weer kunt inpakken. Met een beetje pech stinken sommige kleren ook nog, zijn er wat dingen vies geworden en is die zwembroek die je vandaag aanhad nog een beetje vochtig.

Aan het einde van je reis moet natuurlijk alles weer teug in de koffer of tas. Met opberg vacuümzakken kun je alles gemakkelijk in je koffer of tas krijgen maar hoe? Je moet natuurlijk wel een stofzuiger bij de hand hebben. Of zijn er nog andere opties? Een luchtbed pomp is gelukkig ook een oplossing en te gebruiken als stofzuiger, mits er een vacuüm zuig functie op zit.

Bijkomend voordeel van vacuüm zakken is dat nare geurtjes zoals zweet niet meer ruiken als de vacuüm opbergzakken helemaal leeg gezogen zijn. Wel zo fijn na een zware vakantie!

Luchtbedpomp

Zoals we al aangaven kun je een vacuüm zak ook vacuüm zuigen met een luchtbed pomp. Gelukkig maar, want een stofzuiger mee op reis nemen is eigenlijk geen optie. Een elektrische opblaaspomp is er tegenwoordig al vanaf 70 gram en zijn niet groter dan een blikje cola. Natuurlijk is het wel van belang dat je ook de functie hebt om vacuüm te zuigen.

Naast dat je een elektrische luchtbed pomp kunt gebruiken voor vacuüm opbergzakken zijn er tal van andere doeleinden waar je zo’n opblaaspomp voor kunt gebruiken. Zeker op vakantie. Denk aan een opblaasbaar luchtbed, luchtringen, of bijvoorbeeld een opblaasbare flamingo!

Reis tips

Vacuümzakken voor op reis zijn super handig, maar er zijn naast compressie zakken nog een aantal andere tips natuurlijk!

  • Neem niet al te veel kleren mee!
  • Stop wat spullen in de schoenen welke je meeneemt, bijvoorbeeld sokken!
  • Rol kleding op, bijvoorbeeld je spijkerbroeken en shirts
  • Neem een iPad mee in plaats van boeken, scheelt ook een hoop gewicht!
  • Gebruik kleine flesjes in plaats van een volledige fles shampoo
  • Neem wasmiddel mee, dan hoef je niet voor iedere dag nieuwe kleren bij te hebben.

Natuurlijk zijn er nog talloze andere inpak tips te vinden, zeker voor vrouwen waar natuurlijk make-up ook belangrijk is. Maar voor de koffer of tas in te pakken zijn dit de meest handige de de hand liggende inpak tips waar je de meeste ruimte mee bespaart!

Nadeel van een compressie zak

Zitten er ook nadelen aan vacuüm zakken? Niet veel maar er is wel iets waar je rekening mee moet houden. Wanneer je een opbergzak gebruikt en je bent op reis dan is het wat lastiger om even gauw dat shirtje te pakken. Als deze in de zak zit zal je deze eerste moeten openen en het shirt eruit vissen. Maar je moet daarna ook weer de vacuümzak leeg zuigen. Als je in een hotel bent is het geen probleem, want dan kun je je kleding gewoon in de kast leggen. Of tijdens het kamperen doe je dit aan het einde van de dag. Maar als je op pad bent, en je hebt net op dat moment iets nodig uit je vacuüm zak, dan is het wat lastiger. Dit is dus wel een nadeel waar je rekening mee moet houden.

Vacuüm opbergzakken voor op reis handig?

Waarschijnlijk ben je er al achter, vacuüm opbergzakken zijn echt handig voor op reis. Je bespaart er enorm veel ruimte mee in je tassen en koffers. Je ruikt geen rare geurtjes meer en je kan opbergzakken ook gemakkelijk leeg zuigen met een kleine compacte luchtbed pomp! Zoals boven te lezen is zit er ook een nadeel aan vacuümzakken. Dus probeer je vacuümzak altijd te vullen met kleding welke je zeker niet nodig zal hebben op reis.

kleding vacuum gezogen in een koffer

Vacuümzakken kopen

Ga je binnenkort op vakantie en wil je er zeker van zijn dat je koffer of tas dicht gaat met alle kleding welke je mee wilt nemen op reis? Bestel dan vacuüm opbergzakken. GadgetBusiness.nl verkoopt de Flexbag vacuüm zakken van het merk Flextail Gear. Wil je vacuümzakken bestellen voor op reis of thuis? Kijk dan bij GadgetBusiness.nl voor al onze vacuüm opbergzakken. Deze vacuümzakken zijn verkrijgbaar in de maten L (80×60 centimeter) en M (70×50 centimeter).

Naast dat je bij ons vacuümzakken kunt bestellen vind je nog tal van andere handige outdoor producten in onze online kampeerwinkel. Meer van de gadgets of oplaadkabels? Bij GadgetBusiness.nl vind je waar je naar opzoek bent!

Maar waarom zou je bij  GadgetBusiness.nl moeten bestellen?

  • Wij bieden een gratis verzending op al onze orders;
  • We hebben zeer korte levertijden;
  • We hebben een soepele retourregeling

Heb je nog vragen over ons aanbod in opbergzakken of wil je persoonlijk advies neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ons ook telefonisch bereiken of via Facebook. Onze vakkundige medewerkers zitten voor je klaar om je (letterlijk) verder op weg te helpen. Uiteraard leveren we ook in België. GadgetBusiness.nl zorgt immers voor spullen waar je grenzeloos plezier van hebt!