Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Hoe gebruik je de Flexbag vacuüm opbergzakken?

In dit artikel leggen we je stapsgewijs uit hoe je opbergzakken kunt gebruiken voor thuisgebruik of voor op vakantie, ook geven we wat tips om je compressiezakken zo optimaal te gebruiken. Voor de uitleg gebruiken we de Flexbag vacuümzakken van Flextail Gear.

Deel 1 -De Flexbag vacuümzakken vullen met kleding

Vacuumzak voor wintersport skijassen vacuüm gezogen

1. Kies de juiste maat vacuümzak

De Flexbag opbergzakken komen in 2 verschillende maten, M (70×50 centimeter) en L (80×60 centimeter). Het is belangrijk dat je vooraf de juiste maat vacuümzakken besteld zodat je zeker weet dat deze in je koffer of tas passen. Dit is wel zo handig voor als je op reis gaat! Tevens is het plastic van de Flexbag zakken vrij stevig waardoor de zakken tegen een stootje kunnen.

  • Vacuümzakken zijn perfect voor gebruik van kleding, dekens, kussen e.d., door de lucht eruit te zuigen bespaar je gemakkelijk 50% aan ruimte in je koffer of tas!

2. Open de vacuüm zak

Om de zak te openen dien je beide zijde van elkaar los te trekken, net als je bij een zak chips doet. Dit spreekt voor zich.

  • Probeer niet te hard te trekken

3. Plaats de open zak op een platte ondergrond

Om de vacuümzak te vullen kun je deze het beste plaatsen op een bed, bank, vloer of tafel. De zak vul je het makkelijkste als deze plat ligt. Zo kun je alles gevouwen erin leggen en blijft het netjes.

4. Kies de kleding welke je in de compressiezakken wilt stoppen

De Flexbag zakken kan je vullen met verschillende (zachte) spullen, een vacuümzak komt het meest tot zijn recht met kleding en andere textiele producten.

  • Plaats geen voedsel, leer of bont in de vacuümzakken.
  • Stop geen artikelen in de vacuüm zakken met scherpe randen, wanneer je de compressiezak leeg wilt zuigen kunnen deze de zak scheuren.
  • Let erop dat de kleding welke je in de vacuümzak stopt droog is, wanneer je natte spullen vacuüm zuigt kan je luchtpomp of stofzuiger kapot gaan.

5. Plaats de kleding en mogelijk ander textiel in de Flexbag

Vul de vacuümzakken maar zorg dat deze nog goed dicht kunnen om vacuüm te zuigen.

  • Om kreukels in je kleding te voorkomen kun je kartonnen vellen tussen je kleding leggen.

Deel 2 – De vacuüm opbergzakken vacuüm zuigen

vacuumzakken wintersport jassen en kleding vacuum

1. Sluit de vacuümzak

Zodra de vacuüm zak gevuld is kun je de zak sluiten. Pak het uiteinde van de rits en klik de meegeleverde clip erop. Ga rustig met de clip langs de rits en sluit de vacuümzak af. Ga een aantal keer op en neer zodat je deze weet dat de zak goed afgesloten is en er geen lucht kan ontsnappen..

  • Sluit de compressiezak niet goed af? Probeer dan de zak nogmaals dicht te ritsen.

2. Ga met je vingers langs de rits van de vacuümzak

Om er helemaal zeker van te zijn dat de vacuüm opbergzak vacuüm afgesloten is kun je met je vingers langs de rits lopen. Als de zak niet goed vacuüm afgesloten is zou je dit moeten voelen door iets van een bobbeltje te voelen.

3. Open de lucht toe-/uitlaat

De Flexbag vacuümzakken hebben een lucht toe-/uitlaat aan de onderkant van de vacuümzak. Om deze te openen draai je de dop eraf en je kun er een stofzuiger of luchtpomp op aansluiten.

  • Als je de dop eraf haalt zal de vacuümzak niet meteen vol lopen met lucht, door een handigheidje in de opening blijft de zak vacuüm.

4. Sluit de stofzuiger of luchtpomp aan

Wanneer je er zeker van bent dat de vacuümzak helemaal afgesloten is en er geen lucht bij kan draai je de dop eraf. Hierna kun je een stofzuiger of luchtpomp aansluiten op de vacuümzak.

Remove all attachments from your vacuum and place the circular hose onto the valve. Make sure to place the hose in the center of the valve. The circular end of the hose should completely fill the valve.

  • De standaard stofzuiger aansluiting past op de Flexbag vacuümzakken

5. Zet de stofzuiger of luchtpomp aan

Zodra je de stofzuiger of luchtbedpomp hebt aansloten zie je de opbergzak krimpen. Je kunt deze een beetje vormen hoe jij dit wilt. Bijvoorbeeld wanneer je deze in een tas wilt hebben kun je deze naar je tas vormen. Zodra het krimpen zo goed als gestopt is kun je de stofzuiger of luchtbed pomp uitzetten.

  • Wanneer je donskussens of donzen dekbedden in de vacuümzak stopt is het belangrijk dat je niet alle lucht eruit pompt. We raden aan om tot 50% van de lucht eruit te zuigen met een stofzuiger of elektrische luchtbedpomp omdat je anders de kans hebt dat je het dons beschadigd.

6. Verwijder de luchtpomp of stofzuiger en sluit de lucht toe-/uitlaat

Zodra de vacuümzakken helemaal vacuüm gezogen zijn kun je de luchtpomp of stofzuiger verwijderen en en dop er weer goed opdraaien. Zo kan er zeker geen lucht meer ontsnappen en ben je zeker dat je kleding vacuüm blijft.

Deel 3 – De vacuüm zakken goed opbergen

vacuum gezogen kleding vacuumzak

1. Plaats de vacuümzak op een platte ondergrond, bijvoorbeeld in de koffer, tas of kast

Je kan de vacuümzakken eigenlijk op allerlei plekken leggen. Ga je op reis dan kan je deze opbergen in je koffer of tas. Gebruik je de zakken voor thuisgebruik, dan kun je deze het beste onder bed plaatsen of in de kast. Let erop dat de zakken niet bij scherpe objecten geplaatst wordt!

2. Plaats de vacuümzakken niet bij een verwarming!

Een beetje warmte kan geen kwaad maar verwarmingen welke flink aan staan kunnen ervoor zorgen dat de zak of lucht in-/uitlaat gaat smelten. Al smelt er maar een klein beetje, dit kan ervoor zorgend dat de opbergzak niet meer te gebruiken is als vacuümzak. Plaats daarom vacuümzakken niet bij een verwarming, buiten in de zon of iets waar veel warmte kan ontstaan.

3. Houd de vacuüm opbergzakken weg bij kinderen

Flexbag vacuüm opbergzakken zijn gemaakt van plastic wat schadelijk kan zijn voor kinderen, wanneer je deze onbeheerd achter zou laten. Leg vacuümzakken dus op een veilige plek waar kleine kinderen niet bij kunnen.

Ook Flexbag vacuümzakken gebruiken voor op reis of thuis?

De Flexbag zakken zijn verkrijgbaar in onze webshop! Wil je vacuümzakken bestellen voor op reis of thuis? Kijk dan bij GadgetBusiness.nl voor al onze vacuüm opbergzakken.Bestel hier de Flexbag vacuümzakken van 80×60 centimeter, of kies voor de kleinere vacuümzakken van 70×50 centimeter.