Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Packing Cubes of vacuümzakken?

We krijgen van reizigers vaak de vraag wat nou het handigste is voor op reis, vacuümzakken of packing cubes. Of wat is nu precies het verschil tussen deze vacuüm opbergzakken of packing cubes? In dit artikel gaan we je uitleggen wat het precies zijn en wat je ermee kan. Zo hebben beide zijn voor- en nadelen.Voor beide is wat te zeggen en ieder heeft zo zijn eigen wensen en voorkeuren. Speciaal voor jullie zitten we de voor- en nadelen op een rij. We hebben zowel vacuümzakken als packing bags getest en geprobeerd om jullie te voorzien van de beste tips, voor- en nadelen!

Packing Cubes

Vacuümzakken

Wat zijn Packing Cubes?

Packing Cubes zijn rechthoekige tassen gemaakt van stevig materiaal welke je langs drie zijdes kunt openritsen, eigenlijk vergelijkbaar met een mini koffertje. In ieder van deze rechthoekige tassen kun je verschillende dingen doen. Zo kun je gemakkelijk je koffer ordenen. Je vult bijvoorbeeld een packing cube met schoenen, de andere met badkamer spullen zoals shampoo, een tandenborstel en gel. Een andere tas kun je weer vullen met t-shirts. Op deze manier kun je een koffer helemaal naar wens indelen en ordenen. Meestal kun je Packing Cubes kopen als een set. Het meest handige is om een set aan te schaffen met verschillende maten, zo kun je een koffer optimaal indelen en zowel je grote als kleinere spulletjes goed opbergen. Verder is het handig om ook een aantal cubes te kiezen met een doorzichtige bovenkant, dan hoef je ze niet te openen om te zien wat erin zit! Gebruik je de Packing Cubes niet en wil je ze opbergen? Dan kun je ze gemakkelijk plat duwen en in elkaar stoppen. Zo nemen zo min mogelijk ruimte in beslag in je kast!

Waarom Packing Cubes gebruiken?

Packing Cubes zijn de uitvinding voor reizigers waarvan de koffer altijd een grote bende is. Het is dé uitvinding om je koffer heel overzichtelijk en gemakkelijk in te pakken of uit te pakken. Hieronder zie je wat voordelen van het gebruik van deze inpak zakken.

Packing Cubes houd alles overzichtelijk

In het speciaal kleding. Pak bijvoorbeeld een inpak zak voor ondergoed en een voor t-shirts. Je weet altijd snel in waar je ze in je tas kunt vinden als je deze nodig hebt!

Packing Cubes houden je kleren kreukvrij

Met Packing Cubes blijft je kleding in de zak en zal deze niet snel verschuiven. Opgevouwen of opgerold, de kans op kreuken is dus een stuk kleiner wanneer je geen inpak tassen gebruikt

Kleine spulletjes raak je niet kwijt

Kleine dingetjes, zoals sokken, tops, of bijvoorbeeld je tandpasta. Wanneer je deze in een aparte packing cube stopt is de kans een stuk kleiner dat je deze halverwege de reis kwijt raakt.

Snel en gemakkelijk in of uitpakken

Je kunt Packing Cubes enorm snel in en uit je koffer halen, dit is enorm handig als je van hotel naar hotel moet. Pak de cubes in, leg ze in je koffer en hij is meteen weer overzichtelijk. Heb je voor een nachtje maar een packing cube nodig? Dan hoef je niet meteen al je kleren in je koffer overhoop te gooien, scheelt ook meteen een hoop gestrest.

Hoe gebruik je Packing Cubes?

Eigenlijk kan iedereen Packing Cubes gebruiken, het is enorm eenvoudig en gemakkelijk in gebruik. Je kunt ze eigenlijk ook op een verkeerde manier gebruiken. Zelf geven we de voorkeur om de Packing Cubes vooral te gebruiken voor kleding. (Packing Cubes kunnen ook prima gebruikt worden voor toiletartikelen, elektronica of andere items maar hier kun je wellicht beter kleine toilettassen voor gebruiken.) Alvorens je de Packing Cubes gaat gebruiken dien je eerst al je kleding te groeperen. Probeer vervolgens per kledingsoort, dus t-shirts, ondergoed, overhemden en dergelijke de packing cubes in te pakken. Let op, probeer ze niet op te vouwen maar rol ze op. Zo kun je gemakkelijk zien wat er in iedere packing cube zit in één oog opslag. Als je alles gevuld hebt en eventueel een half lege packing cube overhebt probeer deze dan in een andere packing cube te plaatsen. Als je dit eenmaal gedaan hebt is het een kwestie van de packing cubes in de koffer te plaatsen. Stapel en plaats ze op zo een meest mogelijke efficiënte manier zodat je alle loze ruimte in de koffer of tas opvult.

Packing Cubes kopen?

Wanneer je op reis gaat moet je altijd waakzaam zijn dat je niet teveel kleding meeneemt. Koop daarom ook niet meer packing cubes dan dat je nodig hebt. Wij raden aan om een set van 3 tot 4 packing cubes aan te schaffen. 1 of 2 grotere en 2 kleinere cubes zouden moeten voldoen. Natuurlijk is het ook afhankelijk wat voor koffer of tas je gebruikt. Verder is het belangrijk om erop te letten dat de packing cubes van stevig materiaal gemaakt zijn, mogelijkheid hebt om in de zakken te kijken zonder deze open te hoeven maken en er handvaten aan zitten.

Vacuüm opbergzakken

Opbergzak voor kleding van Flextail Gear

Wat zijn vacuümzakken?

Vergelijkbaar met packing cubes en compressietassen zijn vacuümzakken zakken welke je vervolgens in een tas of koffer stopt. in tegenstelling tot verpakkingskubussen zijn vacuüm opbergzakken minder stijf en komen ze het meeste tot hun recht als je echt een ruimte gebrek hebt in je koffer of tas en je iedere ruimte nodig hebt. Het organiseren en indelen van je koffer zoals met de inpak kubussen heeft een vacuümzak niet. Bij deze opbergzakken draait het er juist om om ruimte te besparen. Compressiezakken zijn zijn echter wel wat verwarrend, je hebt namelijk vacuümzakken welke je kunt gebruiken voor op reis maar ook speciale opbergzakken welke je kunt gebruiken voor thuis gebruik. Vacuümzakken voor thuis gebruik zijn over het algemeen een stuk groter dan vacuümzakken voor reizen. Wij hebben de Flexbag vacuüm zakken gebruikt welke je voor zowel reizen als voor thuisgebruik kunt gebruiken en welke dus multifunctioneel is!

Waarom vacuümzakken gebruiken?

Compressie zakken zijn voor het organiseren van je tas of koffer niet optimaal, toch zijn er een aantal goede redenen om vacuüm opbergzakken zakken te gebruiken voor op reis:

Je bespaart ruimte

Dit betekent dat er meer kleding in je koffer passen, dit is niet direct een excuus om meer kleding mee te nemen dan nodig in je tas of koffer op reis!

Bespaar op extra kosten

Als je tussen een incheck koffer of carry-on koffer twijfelt en het past allemaal in een kleine handbagage koffer waar je niet voor hoeft bij te betalen dan bespaar je gemakkelijk een hoop geld. Met vacuümzakken bespaar je gemakkelijk de ruimte welke je anders gebruikt bij een incheck koffer.

Houdt schone en vieze kleding gescheiden

Op de heenreis neem je (gewoonlijk) altijd schone kleding mee op reis. Gedurende de reis zal je koffer of tas ook vieze kleding bevatten, met vacuümzakken kun je deze gemakkelijk gescheiden houden. Zo gaan de schone kleren ook niet stinken of worden ze niet vies.

Hoe gebruik je vacuümzakken?

Om de vacuüm zakken te gebruiken dien je eerst al je kleding te sorteren. Vouw je kleding netjes op en leg deze vervolgens in stapeltjes in de opbergzak. Rits de zijkant van de vacuümzak dicht met de bijgeleverde clip, ga er vervolgens nog een keer langs met twee vingers om er zeker van de zijn dat de zakken goed afgesloten zijn. Vervolgens kun je de luchtuitlaat dop eraf draaien en een stofzuiger of luchtpomp aansluiten om alle lucht eruit te zuigen. Leg de vacuümzak in de koffer of tas tijdens het zuigen en duw de vacuüm zak goed aan en vorm deze een beetje naar wens. Vervolgens kan je de stofzuiger of luchtpomp los koppelen en de dop er weer opdraaien. Voila, je hebt tot meer dan 50% aan ruimte bespaart!

Een nadeel van het gebruik van vacuümzakken kan zijn dat er kreukels in de kleren komen. Wat handig is om te doen is wanneer je gaat douchen je kleding aan een kleding hanger te hangen in de badkamer. Door de warmte en vocht gaan de kreukels er vanzelf uit!

kleding vacuum gezogen in een koffer

De beste vacuümzakken kopen

Wanneer je vacuümzakken moet kiezen heb je de keuze uit rol zakken of vacuümzakken. Het verschil is dat je bij rollen handmatig de lucht eruit moet rollen en bij vacuümzakken wordt de lucht eruit gezogen door bijvoorbeeld een stofzuiger of luchtpomp. Onze ervaring is dat vacuümzakken in combinatie met een stofzuiger of een elektrische luchtbedpomp veel meer ruimte besparen.

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het plastic. Dunne opbergzakken scheuren namelijk gemakkelijk en dan kun je deze niet meer vacuüm zuigen wat betekend dat je er niks meer aan hebt. Tevens is het handig om rekening te houden met de maat en of je de zakken multifunctioneel kunt gebruiken.

Packing Cubes of Vacuümzakken: Wat kun je het beste kiezen voor op reis?

Het antwoord hierop is vrij simpel, wil je een koffer of tas organiseren en helemaal indelen zodat je snel kunt pakken wat je wilt, dan ga je voor packing cubes. Wil je ruimte besparen en wellicht ook geld of kleinere koffer meenemen? Kies dan voor vacuüm opbergzakken

Packing Cubes

Voordelen

  • Helpt je al je kleding georganiseerd in je koffer in te delen met kleding soort bij kleding soort en maakt het in en uitpakken makkelijker
  • Packing Cubes gaan over het algemeen langer mee dan compressie zakken.

Nadelen

  • Packing Cubes passen niet super goed ub traditionele backpack tassen maar zijn meer gemaak voor reis koffers
  • Je bespaart er geen extra ruimte mee zoals een vacuümzak

Waarom zou je het gebruiken?

Gebruik packing cubes als je je tas of koffer wilt organiseren, en je rommel niet overal in je koffer wilt laten rondslingeren. Tevens versnelt het het inpakken en uitpakken van je koffer of tas als je onderweg bent!

Vacuümzakken

Voordelen

  • Helpt je om meer kleding in je koffer te krijgen dan zonder het gebruik van een compressiezak.
  • Zijn over het algemeen goedkoper dan packing cubes.

Nadelen

  • Je kunt je kleding minder gemakkelijk organiseren, daarnaast hebben de vacuümzakken geen mogelijkheid om je kleding wel te organiseren.
  • Vermijd grote vacuüm zakken voor thuis gebruik wanneer je op reis gaat. Grote opbergzakken passen namelijk niet in je koffer!

kleding vacuum gezogen in een koffer

Waarom zou je het gebruiken?

Gebruik opbergzakken als je op reis wilt en je veel kleding mee neemt, of in ieder geval meer kleding mee wilt nemen dan dat er in je koffer of tas past. Daarnaast zijn de perfect en handig voor trips met verschillende klimaten omdat je kleding helemaal vacuüm is.

Welke vacuümzakken raden jullie aan?

Wij gebruiken zelf de Flexbag vacuümzakken van Flextail Gear welke verkrijgbaar zijn in 2 maten. Wil je vacuümzakken bestellen voor op reis of thuis? Kijk dan bij GadgetBusiness.nl voor al onze vacuüm opbergzakken.De Flexbag maat M vacuüm zakken (70×50 centimeter) en de Flexbag maat L vacuümzakken (80×60 centimeter). Deze vacuümzakken zijn stevig plastic gemaakt en kunnen tegen een stootje. Tevens zijn deze vacuüm opbergzakken goed te gebruiken voor zowel op reis áls thuisgebruik.

Conclusie

Vacuüm opbergzakken werken het beste wanneer je ruimte wilt besparen in je tas of koffer, en helpt je om net die kleinere koffer mee te kunnen nemen zodat je deze mee kunt nemen als handbagage. Het kan je dus een hoop geld besparen. Aan de andere kant zijn deze zakken niet overzichtelijk was weer het voordeel is van de packing cubes. Daarnaast heb je meer kans op kreukels.

Aan de andere kant zijn packing cubes enorm handig voor het indelen en organiseren van al je spulletjes in je koffer. Maar het bespaart helaas geen ruimte.

Het is en blijft daarom een persoonlijke keuze welke afhankelijk is van de situatie.