10 onmisbare tips om te voorkomen dat je kamperen als behelpen ziet

Veel mensen zien kamperen als een echte droomvakantie, anderen moeten er niet aan denken. Veel mensen zien kamperen als behelpen maar dat hoeft zeker niet het geval te zijn. Lees deze 10 onmisbare tips om te voorkomen dat je kamperen als behelpen ziet en doe er je voordeel mee. Je zult merken dat je het zo luxueus kunt maken als je zelf wilt.

Voor veel mensen is kamperen echt een flinke stap uit hun comfortzone, zeker als ze nog nooit gekampeerd hebben. Deze stap hoeft echter helemaal niet zo groot te zijn als veel mensen denken! Je kunt het zelfs in een tent luxueus en comfortabel maken. Kijk maar eens naar de onderstaande tips.

10 onmisbare tips om te voorkomen dat je kamperen als behelpen ziet

  1. Koop een geschikte tent die volledig is afgestemd op je doelstelling. Het is wel belangrijk om eerst even na te denken wat je gaat doen, voordat je een tent aanschaft. Kijk met hoeveel personen je van de tent gebruik maakt en wat voor reis je gaat maken. Als je met z’n tweeën op trektocht gaat met een fiets, moet je géén grote bungalowtent meenemen, maar dat is wel handig als je met je partner en drie kinderen op een vaste plek blijft staan op een mooie camping aan de Costa.
  2. Maak een checklist welke kampeerspullen je nodig hebt. Als je gaat kamperen heb je veel spullen nodig. Om te voorkomen dat je iets essentieels vergeet is het goed om een checklist te maken. Heb je hulp hierbij nodig? Bekijk dan de kampeer checklist! pagina.
  3. Zet je tent thuis even op en ga desnoods proefslapen op een camping in de buurt. Van ervaring leert men en dat is zeker het geval bij het kamperen. Als je dit niet doet, wacht je een uitdaging als je op de camping aankomt. Als je een tent hebt die lastig is om op te zetten loop je geheid te klungelen, tot hilariteit van andere campingbezoekers die graag (en zonder schaamte) toekijken.
  4. Neem op de plaats van bestemming even de tijd om de juiste plek voor je tent te bepalen. Dat leuke plekje onderaan de camping kan erg vochtig zijn als het regent. Daarnaast moet je voorkomen dat je scheef staat of ligt want dat is echt behelpen. Tot slot moet je zeker de olifantenpad check doen. Voorkom dat je precies naast die plek komt te staan als je rust en privacy wilt. Het olifantenpad is de alternatieve route naar het toiletgebouw die iedere campinggast graag neemt omdat het sneller is naar het toiletgebouw.
  5. Wees culinair creatief. Natuurlijk moet je je even aanpassen als je eten gaat maken. De faciliteiten van een luxe keuken heb je niet maar met wat creativiteit kun je wel een lekkere maaltijd grillen. Een kampeer grill is eenvoudig gemaakt met een paar stenen en een rooster.
  6. Zorg dat je lekker warm blijft gedurende de nacht. Je zou zeggen dat je hiervoor een lekker dikke slaapzak mee moet nemen maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. Wil je weten hoe dit zit? Lees dan het artikel over R-waarde!
  7. Laat je niet uit het veld slaan als de camping géén elektra heeft of als jij niet over de juiste stekker beschikt. Natuurlijk is dit wel lastig, maar niet onoverkomelijk. Als jij de beschikking hebt over een goede powerbank, heb je een mobiele stroompunt bij je waarmee je jezelf zeker wel even zult redden. Laad hiermee je smartphone op en deze zal je ongetwijfeld leiden naar een winkel die de juiste stekker verkoopt, vaak is dit overigens de campingwinkel.
  8. Maak het jezelf comfortabel. Dit kun je met letterlijk kleine gadgets realiseren. Ontdek op deze outdoor productpagina hoe je het op een eenvoudige manier comfortabel kunt maken. Je zult merken dat je de eerste keer hele andere spullen meeneemt dan de keren dat je daarna gaat kamperen.
  9. Leg je herinneringen vast. Misschien heb je de smaak van het kamperen wel helemaal te pakken en ben je ervan overtuigd dat je dit zeker geen sprong uit je comfort zone is. Dan is de kans groot dat je volgend jaar weer gaat maar die eerste ervaring, die blijft onvergetelijk. Dat is het zeker als je later de foto’s en filmpjes ziet. Hiervoor kun je het best eeen action cam meenemen die niet zoveel ruimte in beslag neemt. Je hebt al bagage genoeg bij je, als je niet oppast!
  10. Tot slot, even aansluitend op de grote hoeveelheid bagage die je mee moet nemen. Past niet alles in de auto, op het dak en in de aanhangwagen? Lees dan dit artikel over vacuümzakken, het scheelt je enorm veel ruimte. Met vacuümzakken kun je gemakkelijk je kleding vacuüm zuigen en veel ruimte besparen. Wil je vacuümzakken bestellen voor op reis of thuis? Kijk dan bij GadgetBusiness.nl voor al onze vacuüm opbergzakken.

Shoppen? Vindt al onze kampeersullen in de online kampeerwinkel van GadgetBusiness.nl