Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Waar moet je op letten bij het kopen van een luchtbed?

Er is een ruime keuze in luchtbedden. Er is veel verschil in zowel prijs als kwaliteit. Daarom zijn er zeker een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van een luchtbed. Het belangrijkste is dat het luchtbed is afgestemd op je gebruikers doelstelling. Een opblaasbed dat je meeneemt op vakantie is een heel ander luchtbed dan de slaapgelegenheid die je logees thuis aan zal bieden. Daarnaast zijn er een aantal andere zaken die jouw keuze bij de aankoop van luchtbedden zullen beïnvloeden.

De kwaliteit van het luchtmatras

Het is altijd verstandig om naar de kwaliteit van het luchtmatras te kijken bij het kopen van een nieuwe slaapvoorziening. Een goed luchtbed is gemaakt van een goede kwaliteit PVC. Als je een tweepersoons luchtbed hebt is het verstandig om te kiezen voor een bed met twee compartimenten. Hiermee beperk je de wederzijdse overlast door het maken van bewegingen. Dit is zeker iets wat van invloed kan zijn op je keuze bij het kopen van een luchtbed.

Opblaasbaar bed voor op vakantie

Als je een luchtbed mee gaat nemen op vakantie zal de combinatie van gewicht en volume een belangrijke rol spelen. Het meest geschikte opblaasbare bed voor op vakantie is van goede kwaliteit, licht van gewicht en gebruiksvriendelijk in zowel het in- en uitpakken als het opblazen met een compacte luchtbed pomp. Er zijn ook luxere luchtbedden die je mee kunt nemen op vakantie. Deze bedden hebben een iets grotere afmeting en bieden net iets meer comfort. Dit is zeker iets waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van een luchtmatras. Als je het luchtbed het gehele jaar door gebruikt, moet je wel letten op de R-waarde.