Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Beste plekken om te kamperen

Heb je besloten om te gaan kamperen? Dan begint de vakantie al direct als je nog thuis op de bank zit met het maken van je plannen. Veel mensen vragen zich af wat de beste plekken zijn om te kamperen. Als je je hierin gaat verdiepen zul je merken dat er enorm veel mooie geschikte plekken zijn. De eerste uitdaging wordt hierdoor een luxe probleem en dat maakt deze voorbereiding zo leuk.

Voordat je je vakantiebestemming gaat bepalen is het verstandig om je wensen op een rijtje te zetten. Er zijn immers diverse soorten campings in zowel het binnen- als het buitenland. Denk aan mega campings, kleine campings, kindvriendelijke campings, campings met animatie, natuurcampings, campings aan het strand, campings met zeer veel faciliteiten en campings waar je juist wel of juist géén kleding aan mag. Je zult begrijpen dat het wel even handig om je daarin te verdiepen om niet voor verrassingen te staan. Je kunt het zo luxueus maken als je wilt, maar ook volledig back-to-basics gaan en kiezen om wild te kamperen.

Dé camping die past bij jouw wensen

Je kunt eigenlijk overal in de wereld kamperen. Je kunt ervoor kiezen om je tent op te zetten op een mooie plek in de Veluwe, maar ook kiezen voor het andere uiterste en je tent opzetten in een National Park in Botswana. Er zijn landen waar je desgewenst mag wildkamperen, maar in andere landen (zoals in Nederland) mag het niet. Dan moet je gebruik maken van de vastgestelde plekken. Het is verstandig om dit van tevoren goed uit te zoeken voordat je letterlijk van je bedje wordt gelicht.

De beste camping die past bij jouw wensen? Dat hangt natuurlijk af van jouw smaak en voorkeuren. Als je je erin verdiept zul je merken dat er zeer veel fantastische plekken op de wereld zijn die je een onvergetelijke ervaring bieden. Deze plekken vind je zowel in het binnenland als het buitenland. Dit is ook de reden dat we de eerste uitdaging van je vakantie een luxe probleem noemen.

Ga je voor het eerst kamperen?

Kijk dan naar de checklist waarmee we je op weg helpen met het inpakken van je spullen.