Is jouw mobiel ook altijd leeg op het moment dat je ‘m net nodig hebt? Wat kun je er tegen doen? Natuurlijk, een powerbank kopen! Maar waar moet je op letten bij het kopen van een powerbank? Wat zijn de verschillen en wat kosten ze? Wij zoeken het voor je uit!

Powerbank kopen?

Wat is eigenlijk een powerbank? Een powerbank is een mobiele oplader welke je van tevoren moet opladen. Als deze eenmaal is opgeladen kun je deze onderweg gebruiken om bijvoorbeeld een iPhone of tablet op te laden. Eigenlijk dus gewoon een gadget welke je kan gebruiken om andere apparaten op te laden zonder dat er een stopcontact in de buurt is!

Waar moet je op letten?

Je wilt dus een powerbank kopen, maar niet iedere powerbank is natuurlijk hetzelfde. Waar moet je allemaal op letten als je een powerbank gaat kopen? Er zijn een aantal dingen welke wij vrij belangrijk vinden om een powerbank te beoordelen. Het vermogen, het gewicht en afmetingen, het aantal aansluitingen en de oplaad snelheid van de powerbank

Lightning powerbank van 4000 mAh
Lightning powerbank van 4000 mAh

Vermogen:

Het vermogen van een powerbank wordt vaak aangeven doormiddel van mAh, mAh staat voor ‘milliampère-uur’. Er zijn powerbanks beschikbaar van enkele mAh’s tot tienduizenden mAh. Om een mobiel op te laden wordt het aangeraden minimaal een powerbank te kiezen met 1.600 mAh, zoals deze powerbank van Echo. Voor het opladen van iPad’s en laptops wordt er aangeraden een powerbank te kopen met minimaal 15.000 mAh.

Gewicht en afmetingen:

Gewicht en afmetingen zijn natuurlijk heel persoonlijk, maar wij vinden het belangrijk dat een powerbank compact en niet al te zwaar. Een powerbank is namelijk voor onderweg en dan moet je er zo min mogelijk last van hebben tijdens het vervoeren in onze ogen. De PowerConnect Mini van Echo past ideaal in je broekzak zoals hier onder op de foto!

Mini powerbank van 1600 mAh
Mini powerbank van 1600 mAh

Aansluitingen:

Powerbanks zijn vaak voorzien van USB poorten waar je een kabel in kan stoppen welke naar je telefoon, tablet of laptop gaat. Het voordeel hiervan is dat je zelf kunt kiezen welke kabel je gebruikt en zit je niet vast aan één vaste aansluiting. Het nadeel is wel dat je snel een kabel vergeet en dan zit je daar met je powerbank! Echo heeft hier de ideale oplossing voor. Deze Echo PowerConnect powerbank is voorzien van een vaste kabel met Lightning en Micro-USB aansluiting, dus je kunt al je kabels thuis laten! Kies je voor een andere powerbank, let er dan op of er een kabel bijgeleerd word!

Oplaad snelheid

Tegenwoordig kun zijn er ook functies als snelladen, ideaal natuurlijk want dan is je mobiel of tablet sneller opgeladen! Maar let op! Je telefoon of tablet moet wel een snellaad functie hebben. Ook moet zowel de powerbank als oplaadkabel geschikt zijn voor snelladen. Zoek dit dus eerst goed uit!

Heb je al een powerbank en zoek je nog een oplaadkabel? Klik dan hier