Voorkom een miskoop. Let zeker op deze 5 zaken bij het kopen van een powerbank!

Een powerbank is een draadloze stroomvoorziening voor elektrische apparaten. Eigenlijk kun je tegenwoordig niet mee zonder zo’n handig apparaat, mist deze past bij je gebruikersbehoeften. Ga je een powerbank kopen? Voorkom een miskoop en let zeker op deze onderstaande vijf zaken bij de aankoop van een powerbank! Het zal je toch niet gebeuren dat je toch zonder stroom komt te zitten? Bijvoorbeeld als je een luchtbed wil oppompen en je luchtbed pomp is leeg!

Je zult het vast wel herkennen: als je smartphone, tablet of laptop aangeeft dat de batterij leeg begint te raken, komt dit vrijwel altijd op een ongelegen moment. Dan ben je blij als je een stroomvoorziening in vorm van een powerbank binnen handbereik hebt. Met een powerbank kun je op een eenvoudige manier je elektrische apparaten opladen, zonder dat je hiervoor op zoek moet naar een stopcontact. Dit is natuurlijk ideaal voor op reis, als je op vakantie bent, in een zakelijke meeting zit of aan het studeren bent.

Verschillen tussen de diverse powerbanks

Als je op zoek gaat naar powerbanks, zul je zeker merken dat er veel verschillende soorten powerbanks op de markt zijn. Het verschil tussen de diverse energievoorzieningen zit voornamelijk in de kwaliteit en het gebruiksgemak van deze apparaten.

Het is verstandig om hier zeker op te letten om te voorkomen dat je tóch je laatste beschikbare stroom aan het gebruiken bent als het batterij icoontje begint te knipperen. Een powerbank is immers pas handig als deze aansluit op jouw behoeften en je veel zorgen kan ontnemen.

telefoon met powerbank

Deze vijf zaken zijn belangrijk bij de aankoop van een powerbank

Laten we de zaken die belangrijk zijn bij de aankoop van een powerbank even op een rijtje zetten. Een aantal zaken zullen misschien logisch overkomen, maar over een aantal andere punten zul je misschien zelf niet hebben nagedacht! Als je het aanbod in powerbanks naast deze punten legt, zullen veel mogelijkheden afvallen, maar hou je een aantal keuzemogelijkheden over waar je op kunt vertrouwen tijdens die ongelegen momenten dat je zonder stroom zit.

Lees hier de 5 zaken waar je zeker rekening mee moet houden bij de aankoop van een powerbank. We hebben ze niet in een bepaalde volgorde gezet, omdat de gebruikersbehoeften voor iedereen natuurlijk verschillend zijn:

1. Het belangrijkste is natuurlijk het vermogen van de powerbank. Dit wordt uitgedrukt in Milliampère per uur. De letters “mAh” geven een waarde aan hoe lang de batterij een bepaalde stroom kan leveren. Om een goede aankoop te doen moet je rekening houden met het volgende: met 1.600 mAh kun je een gemiddelde mobiele telefoon één keer volledig opladen. Als je de beschikking hebt over 4.000 mAh kun je dit twee keer doen. Als je een laptop wilt opladen heb je natuurlijk véél meer vermogen nodig. Kies dan voor een powerbank van meer dan 10.000 mAh.

2. Bespaar niet op de kwaliteit van je powerbank. Er zijn diverse merkloze powerbanks op de markt die een zeer voordelige prijsstelling hebben maar je moet je afvragen of je hiermee de juiste aankoop doet. Deze powerbanks hebben vaak een slechte kwaliteit accu, matig functionerende elektronica en aansluitingen die zeer gevoelig zijn voor beschadigingen. Hier zit je niet op te wachten op de momenten dat je dringend stroom nodig hebt!

3. Ben je van plan om de powerbank veelvuldig en intensief te gebruiken? Let dan zeker op de mogelijkheden van de powerbank om een miskoop te voorkomen. Vergelijk bijvoorbeeld het aantal aansluitingen als je verwacht dat je vaak meer apparaten tegelijk wilt opladen. Daarnaast is het handig om te weten hoe snel de powerbank zelf weer “op volle kracht” is.

4. Als je de powerbank mee wilt nemen naar school, naar een vergadering of op vakantie, is het wel even handig om rekening te houden met het gewicht en de afmeting. Als de powerbank niet makkelijk is om mee te nemen, is de kans groot dat je deze energievoorziening liever thuis laat. Op dat moment zoek je graag liever naar een andere mogelijkheid. De powerbank is dan eerder een last dan een lust.

5. Heb je wel eens gehad dat je je powerbank wilde gebruiken maar nét het snoertje dat je hiervoor nodig had vergeten was? Als je dat overkomt heb je helemaal niets aan je stroomvoorziening! Je energie is zo dichtbij maar tegelijkertijd zo ver weg! Je kunt wel een constructie maken met andere snoertjes maar vaak werkt dat niet (handig). Als je kiest voor een powerbank met een geïntegreerd snoer hoef je hierover géén zorgen te maken.

Powerbank voor iPhone

Wat is de meest handige powerbank?

Na het lezen van al deze punten zul je je misschien afvragen wat nu de meest handige powerbank is. Ook daar zullen we je natuurlijk in adviseren. De powerbanks die we onder je aandacht brengen voldoen aan alle bovenstaande eisen en hebben een uitstekende prijskwaliteitsgarantie. Op deze powerbanks kun je rekenen op de momenten dat je devices wel wat energie kunnen gebruiken.

Bekijk hier de productspecificaties van de Echo PowerConnect Mini – 1600 mAh Micro-USB.

Klik hier voor de productspecificaties over de Echo PowerConnect Mini – 1600 mAh Lightning (MFi gecertificeerd – Apple).

En hier voor meer productspecificaties over de Echo PowerConnect Dual – 4000 mAh voor Apple én Android.

Wil je meer informatie over deze handige powerbanks?

Neem dan zeker contact met ons op.

We helpen je graag aan meer energie op die ongelegen momenten!