Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Welke luchtbedden zijn er?

Als je op zoek gaat naar luchtbedden, heb je meer keuze dan je zelf in eerste instantie zult denken. In dit artikel laten we je zien welke luchtbedden er zijn zodat je een keuze kunt maken die aansluit op je wensen.

We kunnen eigenlijk niet meer zonder het gemak van een luchtbed. Je kunt een luchtmatras gebruiken om op iedere gewenste plaats een comfortabel bed te maken. Een opblaasbed is eenvoudig en snel op te blazen met behulp van een luchtbed pomp. Je kunt een luchtbed thuis gebruiken als je logees krijgt maar ook gebruiken als je op reis bent.

Opblaasbed voor kamperen

Verschillende soorten luchtbedden

Veel mensen denken bij de keuze tussen de verschillende soorten luchtbedden die er te krijgen zijn vooral aan een één of tweepersoons luchtbed, maar er zijn meer mogelijkheden. Uiteraard is er veel onderscheid in de prijsstelling en de kwaliteit van luchtbedden. Een kwaliteit luchtbed wordt van een sterk PVC gemaakt. De luchtbedden die binnenshuis worden gebruikt, zijn gemaakt van een rubberachtige soort PVC en voorzien van een textiel laagje. De meeste outdoor luchtbedden zijn juist gemaakt van PVC in combinatie met vinyl. Dit is een stevig en vooral duurzaam kunststof materiaal.

Luchtbedden die gemaakt zijn van een dunner materiaal zijn vaak lichter van gewicht terwijl de dikkere materialen meer ondersteuning bieden en beter geschikt zijn voor mensen met rugklachten. Daarnaast heeft het opblaasbare matras altijd vormen. Deze vormen zorgen voor de structuur. Als de ribbels, blokken of vormen er niet in zouden zitten zou het luchtbed bol staan als het wordt opgepompt. Hiervan zul je nooit last hebben. Als dit wel het geval is, is het bed te hard opgeblazen en helpt het als je er lucht uit laat lopen.

Juiste keuze luchtbed afhankelijk van doelstelling

De juiste keuze voor een luchtbed hangt samen met de doelstelling waarvoor je deze gaat gebruiken. Als je kiest voor de luxe optie komt je snel op een luchtbed die zichzelf kan opblazen. De ingebouwde pomp zorgt er wel voor dat het luchtbed veel zwaarder wordt in gewicht. Dit is niet prettig als je het luchtbed mee wilt nemen als je op vakantie gaat.

Veel mensen denken ten onrechte dat ze moeten inleveren op hun comfort als ze op vakantie gaan. Er zijn echter king size luchtbedden waarop je heerlijk kunt slapen als je aan het kamperen bent. Als je wat beperkt bent in je bagageruimte kun je ook kiezen voor een luxe lichtgewicht luchtbed dat je kunt oprollen tot een zeer klein pakketje. Opzoek naar andere outdoor producten?