Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Verschillende telefoon opladers

Er zijn eigenlijk maar twee verschillende telefoon opladers. De draadloze oplader en een gewone oplader. De draadloze oplader is laatste jaren een steeds meer gebruikte oplader geworden en heeft zeker wat extra voordelen. Maar ten opzichte van de gewone oplader ook nog wel wat nadelen. We gaan de voor en nadelen even op een rijtje zetten.

Draadloze opladers

Een draadloze oplader ziet er sowieso al erg gaaf uit. Draadloos opladen was lange tijd onmogelijk maar nu is het dan echt mogelijk. Hier zitten zeker een paar voordelen aan. Zo hoef je bij draadloos opladen geen kabel meer te gebruiken. Dat scheelt weer een kleine investering. Daarnaast heb je ook geen ergernissen meer dat de kabel breekt of niet past. Win-win situatie dus. Daarnaast kun je bij grotere draadloze opladers meerdere apparaten tegelijkertijd opladen, hier bespaar je dus een oplader én oplaadkabel mee.

Ook hebben draadloze opladers wat nadelen. Zo kunnen alleen de nieuwere modellen draadloos opladen. Denk hierbij aan de Apple iPhone X, Xs, iPhone 8, Samsung Galaxy S8, S7, Huawei Mate 20 Pro en ga zo maar door. Heb je een ouder model, dan kun je via een omweg wel je telefoon draadloos opladen. Wat misschien het belangrijkste nadeel is, is de snelheid van het opladen. Bij draadloos opladen is er nog stroom verlies. Wel hebben sommige opladers snelladen, maar een gewone lader blijft toch het snelste wanneer het gaat om opladen van je telefoon.

inCharge oplaadkabel laadt AirPods op

Gewone oplader

De gewone oplader welke in het stopcontact gaat is en zal er komende jaren nog genoeg gebruikt worden. Gewone opladers laden namelijk toch nog sneller en zijn wat dat betreft nog betrouwbaarder dan een draadloze oplader. Het maakt ook niet uit of je een ouder model hebt van je telefoon. Met een kabel kun je (bijna) alle telefoons opladen.

Het nadeel aan een gewone oplader is wel dat je een kabel nodig hebt. Deze kan breken, te kort zijn en brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Daarnaast zijn de standaard gewone opladers te gebruiken voor maar 1 apparaat tegelijkertijd. Terwijl een draadloze oplader meerdere apparaten tegelijkertijd op kan laden.