Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

HYPHEN Oordopjes als uitstekend alternatief voor de Apple AirPods

Als je jezelf aan het oriënteren bent in oordopjes, is de kans dat je draadloze oordopjes ook als interessante optie ziet. Deze keuze biedt immers véél praktische voordelen. Als je aan oordopjes denkt, zul je misschien aan Apple AirPods denken. Apple was immers één van de eerste merken die draadloze oordopjes op de markt brachten. Het is echter zeker niet zo dat je aan deze optie vast zit. HYPHEN Oordopjes zijn immers een uitstekend alternatief voor de Apple AirPods. We laten zien waarom HYPHEN een interessante optie voor je is.

Als je muziek wilt luisteren als je onderweg, aan het sporten of lekker thuis bezig bent, zijn oordopjes ideaal. Oordopjes kun je zien als goed alternatief voor de koptelefoon. Oordopjes worden in het oor gedragen, in tegenstelling tot hoofdtelefoons die over het oor gedragen worden. Het voordeel hiervan is dat de muziek goed hoorbaar is. Oordopjes worden immers op een afstand van 1 cm van het trommelvlies gedragen en sluiten het gehoorkanaal voor een behoorlijk deel af. Bij verantwoordelijk gebruik van oordopjes (het geluidsvolume hoeft dus niet té hard te staan) is het geluid dus goed waar te nemen.

Het waarnemen van geluid gaat als volgt in z’n werk:

 • De geluidsgolven komen via het oordopje (dat geplaatst wordt in het buitenoor) het gehoorkanaal binnen en botsen tegen het trommelvlies. Door dit contact ontstaan er trillingen in het trommelvlies. Deze trillingen worden doorgestuurd naar de drie gehoorbeentjes (ook wel stijgbeugel, aambeeld en hamer genoemd) die zich bevinden in het middenoor.
 • De drie gehoorbeentjes vormen golven in het slakkenhuis (de cochlea). Dit deel van het gehoor is gevuld met vloeistof, waardoor er golven ontstaan. Daarnaast is het basilaire membraan van het slakkenhuis voorzien van een grote hoeveelheid kleine haartjes die meebewegen door de vorming van golven.
 • Doordat deze microscopisch kleine trilharen in beweging zijn, vindt er een soort van chemische reactie plaats waardoor er een elektrische impuls wordt afgegeven. Deze impulsen worden door de gehoorzenuw naar de hersenen gestuurd. Hier vindt de vertaling plaats van de elektrische impulsen naar voor de mens herkenbare geluiden. Deze drie stappen vinden in fracties van seconden plaats.

Belangrijkste voordelen van draadloze oordopjes:

Zoals aangegeven, zullen draadloze oordopjes zeker één van de interessante opties zijn als je op zoek bent naar een manier om muziek te luisteren zonder last te hebben van de omgeving en zonder dat de omgeving last heeft van bijvoorbeeld jouw muziek of podcast. Draadloze oordopjes hebben dan ook diverse praktische voordelen. We zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje:

 • Het belangrijkste voordeel is het gemak. Je hebt géén last meer van de kabel die tussen je oordopjes en je telefoon hangt. Dit is uiteraard vooral praktisch als je aan het sporten, aan het werk of in huis bezig bent en je wat bewegingsvrijheid nodig hebt. Als je draadloos bent, kun je niet blijven hangen aan je snoer en heb je veel minder kans dat je oordopjes stuk gaan doordat je per ongeluk achter het draad blijft hangen.
 • Als je kiest voor goede oordopjes, doe je géén enkele concessie op de kwaliteit van de muziek. In het verleden zorgde het snoer ervoor dat deze kwaliteit in stand gehouden werd. Met de technische mogelijkheden die nu toegepast worden, krijgen de oortjes voldoende voeding om perfecte audio prestaties te leveren.
 • De meest moderne oordopjes zijn licht van gewicht en bieden een uitstekend draagcomfort. Je merkt vrijwel niets van het dragen van de oordopjes. Alleen het geluid dat eruit komt zal je eraan herinneren.
 • Als je kiest voor geavanceerde oordopjes, zul je merken dat deze kleine apparaatjes je van alle gemakken kunnen voorzien. Het is eenvoudig om contact te maken met je smartphone en met de knopjes op de oordopjes kun je het geluid, de muziek of andere zaken bedienen. Dit is uiteraard ideaal als je niet makkelijk bij je smartphone kan.
 • Last but not least is dat je met de oordopjes gewoon je handen vrij hebt. Je kunt dus handsfree bellen als je onderweg bent. Met één druk op de knop kun je een telefoongesprek aannemen of stoppen. Je loopt dus géén risico’s op boetes omdat je zowel tijdens het autorijden als bijvoorbeeld het fietsen je smartphone niet in de hand mag houden.

Nadelen van draadloze oordopjes:

Om je via dit artikel een volledig compleet beeld te geven is het goed om ook de nadelen van draadloze oordopjes te benoemen. Hieronder een opsomming van de drie belangrijkste factoren die als nadeel kunnen worden gezien:

 • Draadloze oordopjes bieden een perfecte muziekbeleving. Dit kun je gerust zien als voordeel maar ook als gevaar. Het is wel van belang om het geluidsniveau in je enthousiasme niet té hard te zetten om (blijvende) gehoorschade te voorkomen. Daarnaast is het van belang om als verkeersdeelnemer nog wél de geluiden om je heen te blijven horen om onnodige ongelukken als gevolg van het luisteren naar te harde geluiden door je oordopjes te voorkomen. Gelukkig kun je het geluidsvolume uitstekend zelf regelen en op de gewenste sterkte zetten.
 • Doordat je géén gebruik maakt van een snoer, zul je de draadloze oordopjes moeten opladen. Goede oordopjes hebben een batterijcapaciteit waarmee je zeker wel zo’n vijf uur onafgebroken moet kunnen luisteren naar muziek. Als je de kwaliteit van je oordopjes laat meewegen in je keuze, zijn je oordopjes binnen een kort tijdsbestek volledig op te laden.
 • De prijsstelling van draadloze oordopjes kunnen gezien worden als nadeel. Het is zeker zo dat aan veel draadloze oordopjes een hoger prijskaartje hangt dan aan opties die wel voorzien zijn van een draad. Deze hogere prijs is zeker te verklaren. Je betaalt immers voor de accu die in de oortjes verwerkt zitten voor de stroomvoorziening en de bluetooth techniek die zorgt voor de verbinding met andere bluetooth apparaten. Je krijgt er echter wél veel gemak voor terug. Daarnaast is het zeker niet zo dat je vast zit aan de prijzige Apple AirPods. HYPHEN Oordopjes zijn immers een uitstekend alternatief waar juist een veel lager prijskaartje aan hangt. Verderop in dit artikel lees je meer over deze HYPHEN Oordopjes.

7 belangrijke factoren waarop je moet letten bij de aankoop van oordopjes

Uiteraard heeft iedereen zijn of haar eigen voorkeuren met betrekking tot het gebruik oordopjes. Ondanks dat willen we een aantal factoren bij je onder de aandacht brengen, waar je zeker op moet letten bij de aankoop van oordopjes. De invulling van deze factoren laten we uiteraard aan jezelf over. Deze factoren staan in willekeurige volgorde weergegeven omdat er géén verschil kan worden vastgesteld tussen het belang van de genoemde punten.

 1. Als je op zoek bent naar oordopjes, heb je verschillende opties met betrekking tot de vorm hiervan. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor in ear oordopjes maar ook voor oordopjes met een nekband of oordopjes die aan elkaar verbonden zijn met een snoer. De laatste twee opties zou een keuze kunnen zijn als je bang bent om de oordopjes kwijt te raken als je ze bijvoorbeeld gaat dragen bij het sporten. Bij oordopjes die echter goed zijn vormgegeven en een goede pasvorm hebben, is de kans klein dat deze uit je oor vallen.
 2. Als je de diverse merken in draadloze oordopjes met elkaar vergelijkt, zul je merken dat er verschillende technologieën worden toegepast. De meeste draadloze oordopjes werken met Bluetooth, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn modellen die met infrarood en radiofrequenties werken. Deze laatste optie lijkt heel krachtig en heeft vaak een groter bereik dan de andere twee keuzemogelijkheden (tot wel 50 meter en vaak zelfs door muren heen) maar er is wel het risico op interferentie. Het grote voordeel van bluetooth is dat je géén transmitter nodig hebt. Deze optie is dan ook het makkelijkst in gebruik.
 3. De versie van Bluetooth speelt een belangrijke rol bij de geluidskwaliteit die je oordopjes weergeven. Oudere versies zijn nog niet volledig geoptimaliseerd voor het afspelen van muziek. Bluetooth 3.0 en 4.0 biedt dankzij de aptX-codec een cd kwaliteit, de 5.0 versie van bluetooth gaat hierin nog een stapje verder.
 4. De batterijduur en de oplaadsnelheid is zeker iets waar je op moet letten bij de aankoop van oordopjes. Goede oordopjes voorzien je van een aantal uren muziek en zijn binnen een kort tijdsbestek weer op te laden. Dit verschilt absoluut per aanbieder! Kijk ook zeker naar het gemak om de oordopjes op te laden. Ook dit is een belangrijke factor in de gebruikservaring.
 5. Als je voor goede oordopjes kiest, is er vrijwel géén sprake van latency. Dit is een term die de vertraging weergeeft tussen de verspreiding van de geluidsbron en de weergave van de oordopjes. Dit tijdsverschil is vooral vervelend bij het kijken van video’s of het voeren van gesprekken. Dit was vooral in het verleden een issue, bij oordopjes die werken op de 5.0 versie van Bluetooth is hier géén sprake meer van.
 6. De bediening van de oordopjes is zeker iets om rekening te houden bij het kiezen van de optie die het meest bij je past. Bekijk dus zeker hoe je telefoongesprekken op kunt nemen, een ander nummer kunt afspelen of conversaties kunt voeren met Siri of Google assistent.
 7. Tot slot (last but not least) is het belangrijk om te kijken naar andere praktische kanten die ervoor zorgen dat het gebruik van de oordopjes passen bij jouw behoeften. Denk aan de beschikbaarheid van een handig opbergdoosje om je oordopjes niet alleen hygiënisch op te bergen, maar ook om ervoor te zorgen dat je ze niet snel kwijt raakt. Denk ook aan andere praktische zaken zoals waterbestendigheid of het bereik van de oordopjes.

Kiezen voor Apple AirPods of een ander merk oordopjes?

Veel mensen zien Apple AirPods als dé beste keuze voor draadloze oordopjes. Dat is goed te verklaren. De oordopjes van Apple zijn uiteraard van een uitstekende kwaliteit. Of dit ook de “beste koop” is, met de beste prijs-kwaliteitsverhouding, valt echter te betwijfelen. Het is een mooi product dat zeker als “Apple waardig” mag worden bestempeld. Dit is echter ook het geval met betrekking op de prijsstelling van de oordopjes. Net als de andere “appeltjes” is ook dit item behoorlijk aan de prijs.

Daarnaast is de uitstraling misschien ook iets waar je als gebruiker aan moet wennen als je voor de spiegel staat. Het zijn net twee elektrische tandenborstelkopjes die uit je oren steken. Alsof je je vanmorgen vergist hebt….. Hier zullen we niet dieper op ingaan, smaken verschillen immers. Het eerste punt is echter wél iets om over na te denken als je moet kiezen tussen Apple AirPods of een ander merk oordopjes. Er zijn merken die op dit gebied meer in aanmerking komen voor de titel “beste koop”.

HYPHEN Oordopjes als uitstekend alternatief voor de Apple AirPods

Als we een uitstekend alternatief voor de Apple AirPods mogen aandragen, willen we dit doen door het merk HYPHEN onder je aandacht te brengen. Deze draadloze oordopjes bieden een uitstekende combinatie van goed geluid en gave features.

HYPHEN oordopjes zijn duidelijk ontwikkeld om een goede invulling te bieden op al jouw praktische gebruikerswensen. Je zult merken dat dit uitstekend gelukt is en er aan HYPHEN oordopjes een betaalbaar prijskaartje hangt. De prijsstelling van HYPHEN ligt vele malen onder die van vergelijkbare andere aanbieders op dit gebied. Het is dan ook een waardige concurrent van de AirPods en andere verkrijgbare premium draadloze oordopjes.

Praktische voordelen van HYPHEN oordopjes

HYPHEN oordopjes hebben een aantal zéér praktische voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje:

 • De HYPHEN oordopjes maken gebruik van touch control, waardoor je de dopjes héél eenvoudig met je vinger kunt bedienen.
 • Je kunt de HYPHEN oplaad case draadloos opladen door deze op een QI draadloze oplader te leggen. Binnen een tijdsbestek van slechts één uur is je case volledig opgeladen. Je kunt ook gebruik maken van de snellaadfunctie.

 • De HYPHEN oordopjes worden geleverd met verschillende siliconen dopjes zodat de dopjes voor iedereen een prettig draagcomfort heeft. Je hebt altijd de beschikking over de juiste maat voor jouw oren.
 • De accu van de HYPHEN oordopjes gaan 5 uur lang mee bij het bellen (muziek luisteren 270 min) zonder tussentijds op te laden.
 • HYPHEN oordopjes zijn IPX5 gekeurd. De IPX classificatiecode is een aanduiding voor de waterdichtheid. IPX5 wil zeggen dat de oordopjes sproeiwaterdicht zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat ze stuk gaan als gevolg van een flinke regenbui.
 • HYPHEN oordopjes zijn voorzien van een HQ stereo speaker waarmee de geluidskwaliteit uiteraard gegarandeerd is.
 • Door het verbinden van je HYPHEN oordopjes met je telefoon of tablet zijn de oordopjes altijd automatisch hieraan gekoppeld. Je hoeft deze handelingen niet steeds uit te voeren. De HYPHEN oordopjes maken gebruik van Bluetooth: 5.0.
 • HYPHEN oordopjes zijn met 55 gram erg licht van gewicht en hebben een bereik van minimaal 15 meter.

De gunstige prijsstelling van HYPHEN oordopjes

Tot slot, en dat is uiteraard niet het onbelangrijkste voordeel van HYPHEN oordopjes is de gunstige prijsstelling. Je kunt je euro’s slechts één keer uitgeven en waarom zou je dan kiezen voor de duurdere optie als je ook kunt kiezen voor een voordelig alternatief met vergelijkbare eigenschappen. We zetten de prijsstelling van HYPHEN oordopjes voor je op een rijtje.

Bij Gadget Business betaal je zelfs géén verzendkosten! Heb je interesse in één van de bovenstaande opties? Plaats dan nu je bestelling. Wij zorgen dat je de HYPHEN oordopjes en/of oplader de volgende werkdag in huis hebt.

 

Heb je vragen over deze oordopjes of kunnen we je helpen met persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.