Hoe zit het nou met de kabels van Apple?

Die vraag krijgen wij vaak gesteld door onze klanten, niet gek als je bedenkt hoeveel telefoon kabels er verkrijgbaar zijn op de markt. De laatste weken en maanden is ‘de neppe iPhone oplaadkabel’ regelmatig in het nieuws geweest omdat deze gevaarlijk zouden zijn, niet compatibel zijn en ook niet opladen. Hoe zit het nou precies? Wij zoeken het voor je uit!

Over welke kabel hebben we het?

Er is enorm veel te doen geweest om de iPhone oplaadkabel, ofwel een oplaadkabel met lightning aansluiting. Dit is een connector welke alleen gebruikt wordt voor de iPhone, iPad en iPod. Kabels met deze aansluiting worden zelf gemaakt door Apple maar deze mogen ook worden gemaakt en gefabriceerd door derden. Om een goed beeld te krijgen van een Apple Lightning connector, zie onderstaande afbeelding.

iPhone oplaadkabel_Apple_Lightning

Welke iPhone kabel of Apple kabel is dan wél goed?

Er is niet perse een goede of slechte oplaadkabel maar Apple werkt met speciale chips welke verwerkt zijn in de oplaadkabels. Deze chips garanderen dat de iPhone oplaadkabel compatibel is met je iPhone, iPad of iPod en goed werkt. Dit heet ook wel MFi, wat staat voor Made For iPhone/iPad/iPod. Meestal hebben oplaadkabels met deze chip een logo van MFi op de verpakking om aan te geven dat deze ook echt MFi gecertificeerd zijn.

Maar een oplaadkabel hoeft niet perse MFi gecertificeerd te zijn om je Apple product op te laden of te synchroniseren. Tevens hoeven deze niet gevaarlijk te zijn als er gewoon kwalitatieve materialen zijn gebruikt. Alleen loop je het risico dat je iPhone oplaadkabel niet meer oplaad na een nieuwe update van Apple. Helaas zijn er alleen een aantal fabrikanten geweest welke een oplaadkabel hebben gemaakt met een lightning aansluiting waarbij een onofficiële chip is gebruikt welke een negatief effect heeft op de batterij of zelfs kortsluiting maakt.

Check of iPhone oplaadkabel MFi gecertificeerd is. Is dit niet het geval is het aan te raden om goed te kijken naar recensies van klanten.

Iphonekabel kopen?

Wij bieden ook enkele Apple oplaadkabels aan. Het merendeel van deze kabels is MFi gecertificeerd zoals deze iPhone oplaadkabel van T-PHOX of deze kabel van Echo. De mini-oplaadkabeltjes van InCharge zijn niet MFi gecertificeerd maar  blijken na tal van updates nog steeds goed te werken, ze worden dan ook door een tal van winkels aangeboden als betrouwbare oplaadkabel. Opzoek naar een andere oplaadkabel? Klik dan hier!