Niet alleen de smartphones maken constant een ontwikkeling door, maar ook de manier waarop we deze opladen. De nieuwste gadget is over een paar jaar volledig in onze samenleving geïntegreerd. Het zal niet lang duren voordat we allemaal gebruik maken van een draadloze oplader met Qi ondersteuning. De oplaadsnoeren kunnen de deur uit!

Het draadloos opladen is een relatief nieuwe technologie die heel snel zijn weg heeft gevonden in ons dagelijks leven. Dit is mogelijk door de Qi gecertificeerde draadloze oplaadtechnologie. Dit is een nieuwe ontwikkeling waarmee we het onszelf nóg gemakkelijker maken, zoals bijna met iedere gadget het geval is.

Waarom Qi laadtechnologie nu al bijna onmisbaar voor ons is

Een batterij die leeg begint te raken is de grootste nachtmerrie van veel smartphone gebruikers. Dit is een no-go in een samenleving waarin we 24/7 bereikbaar willen zijn. Gelukkig hebben we tegenwoordig de beschikking over de Qi laadtechnologie. Deze techniek kan eenvoudig worden geïntegreerd in iedere omgeving. Het is de nieuwe standaard voor draadloos opladen.

Wat is Qi laadtechnologie?

Qi is de nieuwste methode in laadtechnologie, die vergelijkbaar is met Bluetooth, NFC, USB en Wi-Fi. De roots van deze techniek liggen in Azië, waar het “vitale energie” genoemd wordt. Dit dekt dan ook volledig de lading. Qi laadtechnologie werkt dan ook op basis van elektromagnetische inductie velden. Elektrische spanning wordt opgewekt door magnetisme. Het dock bevat een spoel die een elektromagnetisch veld uitstraalt.

Draadloos opladen met Qi ondersteuning

De devices die beschikken over een draadloze laadcompatibiliteit kunnen worden opgeladen met behulp van een Qi laadstation. Alle laadkabels, stekkers en adapters zijn hierbij dus overbodig. Het enige wat je dus hoeft te doen is je mobiel op de oplader te leggen! Het grote voordeel hiervan is niet alleen het gemak, maar ook de kleinere kans op beschadigingen aan je smartphone. De connector is immers één van de zwakste plekken van de meeste apparaten.

Waarom we niet zonder een draadloze oplader met Qi ondersteuning kunnen

Qi is dus een heel eenvoudig systeem. Alle apparaten met een Qi logo kun je opladen met behulp van een Qi gecertificeerde lader. De meeste nieuwe modellen smartphones zijn geschikt voor deze eenvoudige manier van opladen. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit de toekomst is. Je kunt je telefoon (of andere devices zoals je smartwatch) op iedere gewenste plek opladen. De onzichtbare stroom is op iedere plek aanwezig! Het gebruik van snoeren, kabels of adapters wordt zo langzamerhand ouderwets.

Draadloze oplader Qi ondersteuning iPhone X

Draadloos opladen wordt dus de nieuwe standaard. Je zult dus direct begrijpen waarom je in de toekomst niet zonder een draadloze oplader met Qi ondersteuning kan. Wil je ook het gemak van draadloos opladen ervaren? De draadloze oplader van Mcdodo heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit merk bewijst, dat aan een stap in de toekomst niet altijd een hoog prijskaartje hoeft te hangen. Deze lader heeft een groot met leer bekleed oppervlak en biedt een mogelijkheid tot snelladen, zodat je binnen een kort tijdsbestek de beschikking hebt over een volle smartphone! We kunnen dus tegenwoordig niet meer zonder dit handige apparaat en gelukkig hoeft dat ook helemaal niet.

Heb je vragen of behoefte aan persoonlijk advies over deze handige gadget? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.