Hoe kunnen we helpen?
< Terug
Afdrukken

Tips voor op vakantie met de auto!

Ja, eindelijk! De zomer komt er weer aan. Waar gaan we dit jaar naartoe? Frankrijk, Italië, Spanje? Je telt de dagen tot je vertrek naar een zonnige bestemming wanneer je plotseling helemaal gestrest raakt door de gedachte: “hoe ga ik alles in de auto krijgen dit jaar”. No worries, met onze tips voor vakantie met de auto kun je zorgeloos op reis met de auto!

1) Gebruik flexibele (weekend) tassen

Laat je harde koffers achter voor een vakantie met het vliegtuig. Als je op vakantie gaat in je auto, is het handigste om je kleding in flexibele weekendtassen te stoppen, zodat je de ruimte in de kofferbak van je auto optimaal kunt gebruiken. Zorg ervoor dat de zakken niet te vol zijn, zodat u ze gemakkelijk in kunt duwen en passend kunt maken.

2) Rol je kleding op

Als je je kleding rolt, kun je meer meenemen dan wanneer je je kleding vouwt. Bijkomend voordeel is dat je kleding minder kreukelt. Dit betekent ook meteen dat je geen strijkijzer hoeft mee te nemen, dat scheelt weer in de kofferbak!

3) Pak de spulletjes samen welke je alleen nodig hebt bij aankomst

Sommige spullen heb je alleen nodig bij de aankomt op uw bestemming. Bijvoorbeeld handdoeken, bergschoenen, kampeerspullen, potten met pindakaas en Nederlandse mayonaise. Dit zijn de spullen welke je als eerste in de auto moet plaatsen. Op de bodem van de kofferruimte bevindt zich meestal een groot verborgen vak (waar vaak het reservewiel zit) waar je deze artikelen gemakkelijk kunt plaatsen. Probeer alle ruimte optimaal te benutten.

4) Ben kritisch

Ben vooral kritisch tijdens het inpakken van alle tassen. Vaak draag je maar de helft van de kleding welke je hebt meegenomen op vakantie. Je hoeft niet perse iedere dag schone kleren aan te trekken en als ze vies zijn kun je deze altijd wassen in de wasruimtes op een camping of bij de wasserette.

5) Laat de verpakking thuis

Vaak nemen producten veel meer ruimte in beslag wanneer je deze in de originele verpakking laat zitten. Luchtmatrassen bijvoorbeeld zijn vaak verpakt in een doos, terwijl als je deze uitpakt er ook een meeneem tas bij zit voor het luchtbed wat al een hoop ruimte scheelt. Hetzelfde geld voor slaapzakken welke je kunt open ritsen tot een deken voor achterin de auto.

6) Gebruik wijndozen

Als je producten als pindakaas en mayonaise mee wilt nemen is het handig om lege wijn dozen te gebruiken. Ja, je leest het goed! In deze dozen kun je veel spulletjes gemakkelijk opbergen, daarnaast zijn ze makkelijk op te stapelen.

7) Gebruik vacuümzakken

Neem je graag je kussen mee op vakantie? Dan zijn vacuümzakken zeker aan te raden. Je kunt met vacuüm opbergzakken gemakkelijk 50% aan ruimte besparen. Daarnaast kun je er naast kussens ook kleding in stoppen. Zuig de vacuümzakken leeg met een luchtbed pomp of een stofzuiger en je bent klaar!

vacuumzakken wintersport jassen en kleding vacuum

8) Neem een inklapbare box mee

Inklapbare boxen zijn ideaal en multifunctioneel te gebruiken. Als je je kleding niet in een weekend tas doet, rol je kleding dan op en stop ze in de inklapbare box. Je kan de inklapbare boxen gemakkelijk stapelen. Ben je op je bestemming? Dan kun je de kratten goed gebruiken als je bijvoorbeeld boodschappen gaat doen. Of gebruik ze om al je vieze kleding in te doen als je kleding gaat wassen in het wasgebouw. Zo zie je maar, die kratjes zijn ideaal voor op reis!

9) Badlakens als deken

Badlakens nemen over het algemeen veel plek in beslag, ze zijn groot en dik. In plaats van deze in te pakken kun je ze ook over je stoel leggen waar je op zit in de auto. Zo bespaar je ruimte, je zit zacht, en als het koud wordt kun je de badlakens gebruiken als deken!

kampeer spullen in auto gadgets

10) Gebruik een dakkoffer

Als je met alle bovengenoemde tips nog steeds weinig ruimte hebt, gebruik dan een dakkoffer. Gebruik de dakkoffer voor items die je op reis nodig hebt of dingen die je binnen handbereik wilt hebben. Zorg ervoor dat je de dakkoffer goed in het midden van het autodak monteert.

Heb je nog andere gouden tips om het inpakken van je auto te een stuk makkelijker te maken? Laat het ons weten en we zetten de tip erbij voor de mede reizigers!

Shop bij onze kampeershop!

Zoek je nog kampeer artikelen? Kijk dan nog even in onze online kampeerwinkel voordat je op vakantie gaat!